Mijn CD (en LP) lijst.


 

10cc - Sheet Music [1974] (Wik i link)

 

 

 

Mijn historie:

Dit is de eerste LP die ik ooit gekocht heb. (Overigens wel samen met de een LP van ABBA!!!) De single "Wall Street Shuffle" en later ook "Silly Love" waren dat waar ik naar op zoek was. Ik kende inmiddels redelijk wat muziek van de radio en zocht naar nieuwe muziek welke zich kon meten aan de grote hits uit het verleden, voor zover het mijn beeld betrof op dat moment natuurlijk.

Deze LP en die van ABBA dus, leken me op dat moment de uitgave van ik denk 15 gulden per stuk wel waard. Al snel bleek dat die van ABBA toch verkeerd ingeschat was, maar "Sheet Music" is echt m'n eerste en bijna de beste aankoop.

 

 

 

 

Score: ******* **

Dit is nog steeds een plaat waarbij ik me verbaas over de creativiteit van de heren. Daarbij komt nog dat de songs vaak een humoristisch kantje hebben. Maar nooit vervelend. Ik ken alle teksten nog steeds uit m'n hoofd dus dat is ook lekker meezingen. Ik houd van de stemmen en ook de diversiteit in stemmen van 10cc. De gevarieerdheid in instrumenten en dus de vele "geluiden" geven elke song een heel eigen identiteit, al is er wel degelijk een 10cc sound.

 

 

Wat me opvalt is dat er in die tijd al weinig top 40 muziek is die ik echt leuk vind of vond. Sailor - "Traffic Jam" vind ik een vermelding waard en Slade - "Far Far Away" is nog steeds een heel fijn nummer. Eric Clapton - "Willie And The Hand Jive" zei me toen niets, maar daar is bij mij inmiddels wel veel in veranderd.


Tijdsbeeld uit 1974

03-10-2013 21:13

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1974 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1974

 

  • The Terracotta Army of Qin Shi Huang is discovered at Xi'an, China
  • West Germany beats the Netherlands 2–1 to win the 1974 FIFA World Cup
  • Watergate scandal: U.S. President Richard Nixon announces his resignation
  • A skeleton from the hominid species Australopithecus afarensis is discovered and named Lucy
  • Introductie van de Volkswagen Golf, die de Volkswagen Kever moet gaan opvolgen
  • De populaire zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee maken hun laatste programma's
  • Nederland verliest de finale van het WK voetbal in (en van) West-Duitsland met 2-1 ondanks een vroege voorsprong door een benutte penalty (Johan Neeskens) in de eerste minuut
 
 
 

 

—————