Mijn CD (en LP) lijst.


 

King Crimson - Islands [1971] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

Deze is met m'n HTS tijd in Alkmaar (begin jaren 80) verbonden. Ik had de LP van een klasgenoot getaped. Was echt iets voor mij zei hij en hij wist niet hoe waar dat was. In ieder geval luidde dat een periode in van heel vaak luisteren en me verwonderen over de schoonheid van de muziek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

De perfecte plaat? Ja bijna, qua schoonheid verpakt in een grillig omhulsel. Daarmee ook een grensgeval, want het gaat soms heel dicht langs de rand van onverteerbaar.  Juist het bijna on-toegangbare blijkt grote schoonheid te herbergen. Voor mij zitten hier stukjes muziek tussen waarvan ik me verwonderd blijf afvragen hoe iemand (de groep) dat gemaakt kan hebben. Hoe diep kan muziek gaan?

 

 

 

Geen Top 40 vermelding. Dit is geen hit materiaal. Vat dat maar op als een extra aanmoediging.

 

Progwereld Recensie:


Tijdsbeeld uit 1971

04-10-2013 20:08

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1971 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1971

 
 
 

—————