Mijn CD (en LP) lijst. 

Santana - Abraxas [1970]  (Wiki link)

 

 

File:SantanaAbraxas.jpg

Mijn historie:

Ik ben niet direct in aanraking gekomen met de LP, meer met "Black Magic Woman" en "Samba Pa Ti". Veel gedraaide nummers op de radio, althans zeker in de jaren 70. Daar waar je er in je omgeving mee in aanraking kwam werd aan "Samba Pa Ti" een soort van magische status toegekend. En daar sluit ik me bij aan, het is nog steeds een bijzonder nummer ook als je het voor de tigste keer hoort.

 

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* *

Hoewel de rest van een heel andere orde is dan de genoemde nummers hoort deze LP wel in mijn lijst thuis. De gitaar van Carlos Santana is verder minder prominent aanwezig, maar de Latijns Amerikaanse muziek is ook heerlijk.

 

Luisteren:

 

"Black Magic Woman" heeft in 1970 alleen maar de Tipparade gehaald! En dat terwijl het daarna ook zoveel te horen is geweest. Met de cultstatus van "Samba Pa Ti" heeft het dus 3 jaar geduurd om het op single uit te brengen.


Tijdsbeeld uit 1970

07-10-2013 18:19

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1970 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1970

 

  • Een groep Dolle Mina's dringt het congres van gynaecologen binnen om actie te voeren voor een vrije abortus. Als ze hun truitjes omhoogtrekken lezen de verbouwereerde artsen de slogan "baas in eigen buik".
  • De Nationale Garde van Ohio schiet vier studenten dood en verwondt er negen tijdens een demonstratie tegen de Vietnamoorlog op de campus van de Kent State University.
  • Feyenoord legt als eerste Nederlandse voetbalclub beslag op de Europacup I. In het San Siro-stadion in Milaan wordt in de finale met 2-1 gewonnen van Celtic, door doelpunten van Rinus Israël en de Zweed Ove Kindvall. (De single: "Theo Koomen & Wim Hoogendoorn - Gedeelten Uit Het Radio Wedstrijdverslag" heeft nog de top 10 gehaald dat jaar: https://www.top40.nl/top40/1970/week-23)
  • Tweede Pinksterdag: in Geleen wordt het eerste Pinkpopfestival gehouden
  • Het driedaags Holland festival of stamping ground 1970, beter bekend geworden als Holland Pop Festival, begint rondom de Kralingse Plas in Rotterdam
  • Toppop voor het eerst uitgezonden met Ad Visser en Penney de Jager.
 
 
 

—————