Mijn CD (en LP) lijst.


 

Supersister - Present From Nancy [1970] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

De 1e keer (bewust) luisteren naar Supersister staat nog in m'n geheugen gegrift. Op een zondagmiddag belandde ik bij de buurjongen die met een paar van z'n vrienden aan het klaverjassen was. Een van die jongens had een cassette bandje mee met leuke muziek. Toen Supersister aan bod kwam met She Was Naked maakte hij nog zo'n opmerking als "Dit is pas goeie muziek". Ik moest dus wel luisteren. Nou, dat was dus wel even wat anders. Het heeft nog wel even geduurd voor ik 17 gulden durfde uitgeven aan een hele LP, maar toen dat eenmaal gebeurd was volgden rap nog 2 LP's.

 

 

 

 

 

 

Score: ******* ***

Elke keer weer kan je je verbazen over het anders zijn van deze muziek. Er zit veel humor in en heeft flinke jazz invloeden, maar voor mij is het heel erg goeie popmuziek. En het is ook nog uit ons eigen landje! De totaal andere aanpak is voor mij een soort magische formule, een waar Robert Jan Stips een grote rol in vervult. Al is de chemie van de groep onmiskenbaar gezien de latere muziek van meester Stips. Super!(sister).

 

Luisteren:

 

She Was Naked staat inmiddels wel op de Present From Nancy CD's, maar oorsprokelijk was het een losse uitgave. Wel een mooie 11e positie als topnotering!

 

 

Progwereld Recensie:


Tijdsbeeld uit 1970

07-10-2013 18:19

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1970 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1970

 

  • Een groep Dolle Mina's dringt het congres van gynaecologen binnen om actie te voeren voor een vrije abortus. Als ze hun truitjes omhoogtrekken lezen de verbouwereerde artsen de slogan "baas in eigen buik".
  • De Nationale Garde van Ohio schiet vier studenten dood en verwondt er negen tijdens een demonstratie tegen de Vietnamoorlog op de campus van de Kent State University.
  • Feyenoord legt als eerste Nederlandse voetbalclub beslag op de Europacup I. In het San Siro-stadion in Milaan wordt in de finale met 2-1 gewonnen van Celtic, door doelpunten van Rinus Israël en de Zweed Ove Kindvall. (De single: "Theo Koomen & Wim Hoogendoorn - Gedeelten Uit Het Radio Wedstrijdverslag" heeft nog de top 10 gehaald dat jaar: https://www.top40.nl/top40/1970/week-23)
  • Tweede Pinksterdag: in Geleen wordt het eerste Pinkpopfestival gehouden
  • Het driedaags Holland festival of stamping ground 1970, beter bekend geworden als Holland Pop Festival, begint rondom de Kralingse Plas in Rotterdam
  • Toppop voor het eerst uitgezonden met Ad Visser en Penney de Jager.
 
 
 

—————