Mijn CD (en LP) lijst.


 

Doors - L.A. Woman [1971] (Wiki link)

 

 

File:The Doors - L.A. Woman.jpg

Mijn historie:

Deze gaat vooral terug naar het nummer Riders On The Storm. Vanaf de allereerste keer dat ik deze hoorde ben ik daar zwaar van onder de indruk. Ik vermoed dat het op Radio Mi Amigo was, op een zaterdag middag tussen 12 en 1. Dan draaiden ze altijd oude hits: "Goud van Oud" o.i.d. heette dat. Daardoor zijn veel artiesten in m'n geheugen gegrift, meestal geholpen door een opname op een cassette bandje. Dat was dus nog voor ik m'n eerste LP kocht. Het heeft uiteindelijk dan ook vrij lang geduurd voordat dat gebeurde. Keuzes maken is moeilijk als je niet veel te besteden hebt. Uiteindelijk werd het me wel duidelijk dat de hele LP boordevol goeie nummers stond.

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Riders On The Storm is wat mij betreft een fenomeen, maar dat bepaald niet alleen de score. Het Doors geluid is prachtig, lekker bluesy, heerlijk orgeltje, mooie gitaar klanken en de fenomenale zang van Mr. Morrison. De theatrale uitspattingen zitten hier niet tussen, alles klinkt overtuigend en gedreven. Zooo jammer dat het hiermee al weer afgelopen was.

 

Luisteren:

 

Ha! "Riders On The Storm" legt het af tegen een kermis hit: Peret - Borriquito. En o.a. Jaques Herb met "Manuela". Waar was Nederland mee bezig? En Jim Morrison was al heen gegaan. Zou de levensstijl en verdachte omstandigheden toch tegen gewerkt hebben?


Tijdsbeeld uit 1971

04-10-2013 20:08

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1971 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1971

 
 
 

—————