Mijn CD (en LP) lijst.


 

Earth & Fire - Song Of The Marching Children [1971]  (Wiki link)

 

Earth and Fire Song of the Marching Children album cover

 

Mijn historie:

Earth & Fire heeft vanaf het allereerste begin van bewust naar popmuziek luisteren een plekje gehad. Het kreeg 2 jaar later een heel "tastbare" vorm met de hit "Maybe Tomorrow, Maybe Tonight". Ik hoorde ook wel eens over een plaat waar het geweldige "Song Of The Marching Children" op zou moeten staan.  Ook "Affliction" zou geweldig moeten zijn aldus een klasgenoot. Het heeft nog een tijdje geduurd voor ik die op een bandje (LP en CD) had, maar sindsdien is er maar weinig muziek waar ik meer bij zwijmel.

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* ***

De tijd was rijp voor andere geluiden in de popmuziek en Earth & Fire was volwassen genoeg geworden om daar in mee te gaan. De tweeling  Gerard en Chris Koerts waren in staat om een grote orchestrale aanpak bij het componeren in een pop groep tot uitvoering te brengen. Werkelijk prachtige en grootse composities. Fantastische miniatuurtjes die op single (Storm And Thunder) konden worden uitgebracht. Wat mij betreft is elke noot en elk geluidje raak. Die constatering maakt me ook altijd een beetje droevig omdat de waardering in Nederland toch wat achter blijft bij wat het wat mij betreft verdiend. En dan hebben we het nog niet eens over de bijdrage van Jerney Kaagman gehad. Ik ben gek op haar stem, en vroeger ook op haar uiterlijk, dat scheelt natuurlijk ook.

 

Luisteren:

 

 

"Storm And Thunder" heeft een mooie 6e plek gehaald. Al was ik destijds "not amused" toen het daarbij bleef.

 

 

 

Progwereld recensie:


Tijdsbeeld uit 1971

04-10-2013 20:08

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1971 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1971

 
 
 

—————