Mijn CD (en LP) lijst.


 

Paul McCartney - RAM [1971] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

Ik heb met dit album kennis gemaakt via een special op de radio. Ik vermoed dat het in de begintijd van Frits Spits was, op de dinsdagmiddag bij de VARA. Door Frits Spits en Felix Meurders heb ik heel wat mooie muziek leren kennen in die tijd. Anyway, als Beatles fan heb je een voorkeur voor John Lennon of Paul McCartney en dat helt bij mij over naar Paul McCartney. Mede veroorzaakt door deze LP, met de songs "Uncle Albert", het op het eerste gezicht zo onbenullige "Monkberry Moon Delight", "3 Legs", "Ram On" en het volkomen terechte "Heart Of The Country". Macca ten voeten uit.

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Al was de invloed van John Lennon en de rest nodig om de Beatles zo uniek te maken (en heeft John Lennon solo ook onmetelijk mooie dingen gemaakt). "RAM" is een uitzondering op dat beeld, deze plaat heeft Beatles potentie en klasse. Met van die bijzondere en ondefinieerbare simpele melodietjes en dingetjes die prachtig zijn. Alles op z'n plek en harmonieus. Heerlijk!

 

Luisteren:

 

"Eat At Home" dus. Niet het mooiste nummer, maar waarschijnlijk wel het meest geschikt als single. Nog net voorgegaan door Sandra & Andres - Que Je T'aime en Wilma met Vader Abraham - Zou Het Erg Zijn Lieve Opa. Ach, wat lief......


Tijdsbeeld uit 1971

04-10-2013 20:08

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1971 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1971

 
 
 

—————