Mijn CD (en LP) lijst.


 

Pink Floyd - Meddle [1971] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

Lang voor ik ook maar wist wie of wat Pink Floyd was kwam de muziek van Meddle al langs op de TV. Het werd vaak gebruikt bij documentaires o.i.d., maar dat wist ik op dat moment niet. Pas toen ik de muziek in handen kreeg werd me veel duidelijk. Het nummer "echo's" werd b.v. gebruikt bij een serie over een duikboot. Het enige programma in m'n jeugd dat ik eigenlijk te eng vond om te kijken. Zoiets blijft je dus bij. Maar ook "One Of The Days" was er zo een, zet maar op en je begrijpt het. Ook "Seamus" is bijzonder, dat meehuilen van die hond (Mademoiselle Nobs) gaat me nog steeds door merg en been. Naast de prachtige muziek moet ook de hoes nog even genoemd worden. Vooral omdat hij zo lang indruk op me gemaakt heeft in de bakken van de platenzaak zonder dat ik wist wat er achter schuil ging. Wat een feest toen ik die eindelijk had!

 

 

Score: ******* ***

Minder kan echt niet. Naast "One Of These Days" en "Echo's" zijn de meer akoestische nummers ook juweeltjes. "Fearless" met een heel simpel "Um, um, um, um, m, um, eeeh." (ik geef er maar een draai aan) is zo heerlijk! Het sluit zo prachtig af met een door Liverpool fans gescandeerd "You'll Never Walk Alone". Wat wil je nog meer?

 

 

 

Helaas, Pink Floyd is niet vaak te betrappen op een hitnotering. En in die tijd begon het idee ook wel post te vatten dat een hitsingle commercieel was. Het werd een soort van aanbeveling voor goede muziek als er geen single uitgebracht werd. Pink Floyd is een van de bands die dit waar gemaakt heeft.

 

 

Progwereld Recensie:


Tijdsbeeld uit 1971

04-10-2013 20:08

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1971 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1971

 
 
 

—————