Mijn CD (en LP) lijst.


 

Yes - Fragile [1971] (Wiki li nk)

 

 

File:Fragile.jpg

 

Mijn historie:

Ook deze LP van Yes heb ik pas veel later leren kennen. De eerste keer dat ik hem hoorde was waarschijnlijk bij een vriend thuis die al meerdere Yes LP's had en er behoorlijk onder de indruk van was. Daar kon ik me bij die keer luisteren nog maar weinig bij voorstellen. Dat het later toch toch zo veranderen kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Ook deze behoort tot de toppers. Als na een aantal keer luisteren de ruwe randjes en bonkige geluidshobbels in prachtige (ho)ornamenten zijn veranderd blijft er een muzikaal juweel over. De invloed van Rick Wakeman is duidelijk aanwezig en maakt de muziek van Yes nog rijker en vaak ook steviger en hoekiger.

 

  

 

  

Dat de faam van de groep begint te groeien blijkt uit een bescheiden hitnotering voor "Roundabout". Een heel vreemde vis in de bijt van de Top 40 een jaar later. (Een gedachte die ik daar bij heb: "Gelukkig er bestonden ook nog muziek liefhebbers". Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk)

 

Progwereld Recensie:


Tijdsbeeld uit 1971

04-10-2013 20:08

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1971 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1971

 
 
 

—————