Mijn CD (en LP) lijst.


 

Paul McCartney & Wings - Band on the Run [1973] (Wiki Link)

 

 

 

Mijn historie:

De single "Band  o n the Run" hakte er bij mij al diep in. Wat een mooi nummer! Toen ik "Mrs. Vandebilt" hoorde was het klaar, die LP moest ik hebben. Daar speelden ook wel wat B eatles sentimenten een rol. Ik baalde toen al dat ik het meeste daarvan niet bewust meegemaakt had en dat het allemaal voorbij was. "Band on the Run" gaf hoop voor de toekomst, maar ik heb nog heel veel jaren gevonden dat ik  8 - 10 jaar te jong was. Ik heb me ook heel lang afgevraagd waarom de mensen van die leeftijd niet de hele dag met de Beatles bezig waren. Onbegrijpelijk, voor die generaties leek het niet veel te betekenen!

 

 

 

 

Score: ******* **

De tijd heeft de waardering iets doen slijten. Al zit ik nu met "Bluebird" op m'n oren en krijg ik toch weer kippevel. "Less is more" heeft voor Macca geen geheimen. Er zit nog Beatles magie in "Band on the Run". Helaas zal dat langzaam uit de muziek van Paul McCartney verdwijnen, maar zijn inbreng is hier nog goed waar te nemen. De magie maakt de waardering ook moeilijk te beschrijven. Het is prachtig, maar waarom? Gewoon omdat het zo is.....

 

 

 

"Mrs Vandebilt" is de 1e single van de LP (die dus eind 1973 uitgebracht is). Middenin de oliecrisis, kijk maar eens naar nummer 1 en 3. Grappig toch dat zoiets ernstigs tot Carnavalsmuziek leidt. Verder een zeer gevarieeerde top 40 in die tijd. Kon en kan mijn kritische blik nog wel doorstaan.


Tijdsbeeld uit 1973

20-11-2013 17:12

.

nl.wikipedia.org/wiki/1973 en en.wikipedia.org/wiki/1973

 

 • Het komisch duo Peppi en Kokki verschijnt voor het eerst op de Nederlandse televisie.
 • In de Verenigde Staten van Amerika erkent het Hooggerechtshof met de arresten in de zaken Doe vs. Bolton en Roe vs. Wade het recht op abortus.
 •  In een zware storm wordt het zendschip Norderney van Radio Veronica op het strand bij Scheveningen geworpen. Het schip komt muurvast te zitten, De storm -met af en toe orkaankracht- richt ook grote schade aan in het Westland.
 • Opening van het World Trade Center in New York.
 • In Den Haag demonstreren 80.000 vooral jongeren voor de legalisatie van de zeezender Veronica. Op dezelfde dag wordt het gestrande zendschip vlotgetrokken en teruggesleept naar internationale wateren.
 • Staatssecretaris Mommersteeg van Defensie schaft de groetplicht voor militairen af.
 • Juan Perón wordt voor de derde maal, na een ballingschap van 18 jaar, geïnstalleerd als president van Argentinië. Zijn echtgenote Isabel Perón wordt vice-president.
 • Begin van de oliecrisis. De Arabische landen boycotten onder andere Nederland, omdat dit land Israël steunt.
 • In Nederland vindt de eerste autoloze zondag plaats, veroorzaakt door de oliecrisis. De snelwegen zijn uitgestorven en worden enkel nog gebruikt door fietsers en rolschaatsers.
 • De ruimtesonde Pioneer 10 bereikt de planeet Jupiter en stuurt de eerste foto's door naar de Aarde.
 • Wim Kan komt voor het eerst met zijn oudejaarsavondconference op televisie. Met 8,8 scoort hij de hoogste waardering aller tijden. Van de desbetreffende elpee gaan er zo'n 300.000 over de toonbank.
 • Het boek Kruistocht in spijkerbroek - Thea Beckman komt uit.
 • Bekende films uit 1973:

 
 
 

—————