Mijn CD (en LP) lijst.


 

Renaissance - Turn Of The Cards (W iki link)

 

 

 

Mijn historie:

Ik heb deze plaat leren kennen doordat we op de MTS een groep vrienden hadden met allemaal een bovenmatige belangstelling voor wat wij goeie muziek vonden. Niet van die slappe hitparade deuntjes, maar muziek die niet gemaakt was voor de massa. We waren dus het muzikale palet aan het verkennen, met voor mij als resultaat toch inmiddels een vrij brede blik op de popmuziek. Het zou best kunnen dat ik deze muziek tot me kreeg tijdens of aan het eind van de hoogtij dagen van de Punk muziek. Hoe dan ook, iemand uit ons midden kwam met LP's van Renaissance aanzetten en al snel hadden we het hele euvre tot dan toe in de gelederen. Een uitstapje naar meer klassiek georienteerde muziek, al is het dat beslist niet.

 

 

 

Score: ******* **

Niet alle LP's van Renais sance zijn even goed omdat ze vaak wisselend van kwaliteit zijn. Daar is "Turn Of The Cards" de beste uitzondering op. De zang van Annie Haslam is werkelijk prachtig en engelachtig. Het zal tegenwoordig niet meer zo opvallen, maar voor die tijd was dit een ander straatje muziek. Er worden citaten uit de klassiek muziek gebruikt, ik ken ze niet allemaal, maar de hele plaat straalt iets klassieks uit. Ook vanwege de schoonheid van de composities. Elk nummer lijkt op een heel bekend klassiek thema gebouwd te zijn, maar in werkelijkheid blijkt dat de kwaliteit van de band te zijn. Geen scheurende gitaren dit keer, maar piano, orgel, strijkers en die mooie stem.

 

 


 

 

Nee, daar kom je Renaissance niet tegen. 

 

Tijdsbeeld uit 1974

03-10-2013 21:13

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1974 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1974

 

  • The Terracotta Army of Qin Shi Huang is discovered at Xi'an, China
  • West Germany beats the Netherlands 2–1 to win the 1974 FIFA World Cup
  • Watergate scandal: U.S. President Richard Nixon announces his resignation
  • A skeleton from the hominid species Australopithecus afarensis is discovered and named Lucy
  • Introductie van de Volkswagen Golf, die de Volkswagen Kever moet gaan opvolgen
  • De populaire zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee maken hun laatste programma's
  • Nederland verliest de finale van het WK voetbal in (en van) West-Duitsland met 2-1 ondanks een vroege voorsprong door een benutte penalty (Johan Neeskens) in de eerste minuut
 
 
 

 

—————