Mijn CD (en LP) lijst.


 

Tangerine Dream - Phaedra [1974] (Wi ki Link)

 

 

 

Mijn historie: 

Ook deze is een trofee uit de vriendengroep van de MTS. Normaal is de kans klein dat je je hier aan bloot stelt. Maar geïnspireerd door het enthousiasme van de (een deel van) groep heb ik dit toch een kans gegeven. "Oxygène" van Jean-Michel Jarre zal ook in die tijd bekend zijn geworden, misschien was de tijd er rijp voor. Waar ik bij "Oxygène" al snel verveeld raak is dat bij "Phaedra" zeker niet het geval.  Op zondag avond nog snel wat huiswerk maken was opeens best te doen.

 

 

 

 

 

 

Score: ******* *

Deze LP is een voorbeeld van een toon en instrument keuze die me wat doet. Het barst bij deze plaat van de geluidjes waar ik van geniet. Waar ik bij Jean-Michel Jarre na verloop van tijd afhaak raak ik hier eerder in een soort trance. De aantrekkingskracht zit ook in het gevoel in een onbekende wereld te zijn beland, nummer na nummer. Muziek wordt zo een ontdekkingstocht langs muzikale paden, mooie vergeluiden en begroeide landschappen waar de tingeltjes en andere niet te beschrijven geluidjes de mooie vruchten zijn. Yep, zoiets, maar pas op met leuk vinden, ze hebben 141 albums gemaakt!

 

 

 

Dacht ik even te kunnen melden dat Tangerine Dream daar nooit aan begonnen zou zijn, maar dat is dus niet het geval, bij Wikipedia worden zelfs 2 singles vermeldt!.

 

 

Tijdsbeeld uit 1974

03-10-2013 21:13

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1974 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1974

 

  • The Terracotta Army of Qin Shi Huang is discovered at Xi'an, China
  • West Germany beats the Netherlands 2–1 to win the 1974 FIFA World Cup
  • Watergate scandal: U.S. President Richard Nixon announces his resignation
  • A skeleton from the hominid species Australopithecus afarensis is discovered and named Lucy
  • Introductie van de Volkswagen Golf, die de Volkswagen Kever moet gaan opvolgen
  • De populaire zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee maken hun laatste programma's
  • Nederland verliest de finale van het WK voetbal in (en van) West-Duitsland met 2-1 ondanks een vroege voorsprong door een benutte penalty (Johan Neeskens) in de eerste minuut
 
 
 

 

—————