Mijn CD (en LP) lijst.


 

Cuby + Blizzards - Trippin' Thru' A Midnight Blues [1968] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

Ik herinner me een moment uit eind jaren '80 dat ik de beschikking had gekregen over de LP om hem op cassette te zetten. Daar was ik toen erg dankbaar voor. Tijdens het opnemen luisteren naar "Window Of My Eyes" vanaf de LP was een ware beleving. Yes, eindelijk. Liever had ik natuurlijk de LP gekocht. Maar je kan niet alles, ook toen niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* *

De muziek op deze plaat is helaas wat gladder geworden dan op de voorganger. Nog steeds hele mooie blues maar ik mis de randjes. Wat veel goed maakt is "Window Of My Eyes', dat wordt bijna huilend gezongen. Heerlijk, dat gejank.

 

(Slechts: "Window Of My Eyes")

 

 

 

 

 

"Window Of My Eyes" piekt (nr 10) bescheiden achter de Beatles met "Hey Jude" (nr 1). Onder in de lijst wordt afscheid genomen van Steppenwolf - "Born To Be Wild", na 4 weken. Wat mij betreft veel te vroeg.


Tijdsbeeld uit 1968

03-10-2013 21:09

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1968 en https://en.wikipedia.org/wiki/1968

 

  • De Verenigde Staten verliezen hun 10.000e vliegtuig boven Vietnam.
  • Martin Luther King, de Amerikaanse strijder voor gelijke rechten voor blank en zwart, wordt te Memphis vermoord.
  • In Rome komt een groep wetenschappers en ondernemers bijeen voor een bezinning op de vraagstukken van vervuiling, uitputting van hulpbronnen, armoede en bevolkingsgroei. Ze richten de Club van Rome op.
  • Eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie
  • De Apollo 8 wordt gelanceerd. Het is de eerste Amerikaanse ruimtemissie die rond de maan zal vliegen.
 
 
 

—————