Mijn CD (en LP) lijst.


 

Fleetwood Mac - Mr. Wonderful [1968] (Wiki  link)

 

 

 

 

Mijn historie:

 Die is er niet direct met deze plaat, dit is er een uit het download tijdperk. Eerst kwamen de goedkope import CD's in de bakken, en ook oude Fleetwood Mac compilaties. Hierdoor ben ik de oude Fleetwood Mac gaan ontdekken als blues band. Daarna bleek er na wat zoeken en downloaden van internet nog veel meer moois te zijn. Soms heeft zo'n late ontdekking een voordeel, want nu heb ik een mooi geremasterd exemplaar waardoor het luistergenot nog een treetje toeneemt. Ik heb Peter Green nog een keer live mogen zien. Ongelofelijk wat er achter zo'n zwervers uiterlijk schuil gaat. Voor mij is hij een held!

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Super blues, dus negen sterren. Lekker ruig en af en toe heel subtiel. De waardering wordt voor mij vooral bepaald door het vaak "ruige" gitaar spel (zeker) en gevoelige maar ook krachtige zang van (vermoedelijk) Peter Green. En dan is het blues op z'n Fleetwood Mac's, veel beter kan het niet.

 

Luisteren:

 

Geen hits op deze plaat.


Tijdsbeeld uit 1968

03-10-2013 21:09

:

https://nl.wikipedia.org/wiki/1968 en https://en.wikipedia.org/wiki/1968

 

  • De Verenigde Staten verliezen hun 10.000e vliegtuig boven Vietnam.
  • Martin Luther King, de Amerikaanse strijder voor gelijke rechten voor blank en zwart, wordt te Memphis vermoord.
  • In Rome komt een groep wetenschappers en ondernemers bijeen voor een bezinning op de vraagstukken van vervuiling, uitputting van hulpbronnen, armoede en bevolkingsgroei. Ze richten de Club van Rome op.
  • Eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie
  • De Apollo 8 wordt gelanceerd. Het is de eerste Amerikaanse ruimtemissie die rond de maan zal vliegen.
 
 
 

—————