Mijn CD (en LP) lijst.


 

Cream - Disraeli Gears [1967] (Wiki link)

 


 

 

Mijn historie:

Deze LP heb ik al een tijd. De prachtige hoes staarde me al vroeg aan uit de platenbak. Toen ik de link kon leggen met nummers als "Strange Brew" en "Sunshine Of Your Love" was het nog slechts wachten  tot ik genoeg gespaard had om de +/- 15 guldens aan de LP uit te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Score: ******* *

 Voor mij is deze LP ook een mooi voorbeeld van de Flowerpower periode en de creativiteit die dat  los maakte. De schoonheid en de hoogtepunten zitten in de genoemde nummers. De creativiteit en het  tijdsbeeld vooral in de rest van de LP.

 

 

 

Gek genoeg is "Strange Brew" nooit hoger gekomen dan een num mer 30 notering. En "Sunshine Of Your Love" deed het niet veel beter. In mijn ogen moeten het minstens top 10 nummers zijn.

 

 


Tijdsbeeld uit 1967

03-10-2013 20:35

:

 

 
 
 

—————