Mijn CD (en LP) lijst.


 

Cuby + Blizzards - Groeten Uit Grollo [1967] (Wiki  link)

 

 

 

Mijn historie:

Cuby heb ik pas later ontdekt. Herman Brood was al lang geen hype meer en zo af en toe hoorde ik een nummer van Cuby + Blizzards op de radio. Het bleek allemaal goeie muziek te zijn. Nederlandse blues die niet onderdoet voor de Amerikaanse grootheden. Het is nog steeds bijzonder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Blues dus, maar geen stijl na-aperij, hele goede songs met een eigen karakter, waarvan het rock sausje wel het verschil maakt. De combinatie gitaar - piano is heerlijk en de zang dito.

 

 

Wat ik niet wist is dat Cuby ook hitnot eringen heeft gehad. "Another Day, Another Road" was er dus een van en niet vanwege een gebrek aan concurrentie.

 

 


Tijdsbeeld uit 1967

03-10-2013 20:35

:

 

 
 
 

—————