Mijn CD (en LP) lijst.


 

White Stripes - Elephant [2003] (Wiki)

 
 
 
 

 

Mijn historie:

Ik kende het bestaan van de White Stripes nog niet toen de single "Seven Nation Army" uit kwam. Ergens pik het dan op en wist direct dat ik daar achteraan moest. Al snel bleek dat de White Stripes meer lekkere rock muziek maken en de CD was dan ook snel in huis. Snel een kopie CD-tje branden en dan mee de trein in om tijdens de reis van en naar het werk te luisteren. In de trein heb ik me daarna nog een aantal keer verbaast over het muzikale geweld wat dit duo weet te produceren. En over de combinatie Jack White en vrouw Meg White. Meg laat zich niet onder sneeuwen achter haar drumstel! Deze CD werd al snel m'n lieveling en bij de eerst volgende reis naar Canada voor m'n werk heb ik de drie voorgaande CD's gekocht.
 
 
 
 
 
 

Score: ******* **

De muziek van de White Stripes vult een ruimte in de pop muziek die voor mij vaak voelt als een lege maag. Hier heb ik af en toe heel erg behoefte aan. Lekker rocken en scheuren met een gitaar. Niet plat maar orgineel en uit het hart. Lekker kaal en recht toe recht aan opgenomen, heerlijk. Zang drum en gitaar, meer is niet nodig als het maar rockt. Hier en daar hoor je wel een orgeltje maar niet op de voorgrond. Ik heb nu "Ball and Biscuit" opstaan en het kippevel vliegt over m'n lijf als het gescheur losbarst. Wow! Over beatinductie gesproken zou er ook een term "gitaar scheur inductie" bestaan? Ik heb het net ervaren denk ik. 
 

 

 

Hoewel ik dat zou verwachten is Nederland niet echt plat gegaan voor "Seven Nation Army". Maximaal plek 22 is niet een heel grote hit.

Tijdsbeeld uit 2003

30-12-2014 11:18

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2003

 

 • De zomer van 2003 is uitgesproken warm. Watergebrek dreigt omdat in het Groene Hart grote hoeveelheden boezemwater worden ingelaten in de polders. Voor het eerst in de geschiedenis wordt besloten, de stroomrichting van de rivier de Amstel om te draaien, zodat de rivier (tijdelijk) zuidwaarts stroomt.
 • In Rotterdam maakt men de eerste kapsalon.
 • Opening van de Westerscheldetunnel, laatste dag van de autoveerdiensten van de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland over de Westerschelde.
 • De Wereldgezondheidsorganisatie maakt de nieuwe ziekte SARS wereldkundig.
 • Het verdrag tot oprichting van het Internationaal Strafhof treedt in werking. Oorlogsmisdaden vanaf deze datum gepleegd vallen in principe onder de jurisdictie van het Hof.
 • Astronomen vinden in een bolvormige sterrenhoop een planeet, ruim 2 keer zo zwaar als Jupiter, van 13 miljard jaar oud, veel ouder dan alle tot dan toe gevonden planeten.
 • Arcen wordt getroffen door een hittegolf en bereikt een temperatuur van 37,8°C.
 • De Franse luchtvaartmaatschappij Air France neemt de KLM over.
 • Het supersonische passagiersvliegtuig Concorde maakt zijn laatste vlucht.
 • De Japanse magneetzweeftrein Maglev haalt tijdens een onbemande testrit een recordsnelheid van 560 kilometer per uur.
 • Saddam Hoessein wordt gevonden in de kelder van een boerderij dicht bij zijn geboorteplaats Tikrit. Zijn arrestatie wordt bekendgemaakt door de Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, met de woorden: "Dames en heren, wij hebben hem!" (Ladies and gentlemen, we've got him!)
 • Vondst van resten van de Floresmens.
 • NASA legt voor het laatst contact met de ruimtesonde Pioneer 10, gelanceerd in 1972.
 
 
 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Jamai - Step Right Up
 2. The Underdog Project vs. The Sunclub - Summer Jam 2003
 3. Frans Bauer - Heb Je Even Voor Mij
 4. Blue & Elton John - Sorry Seems To Be The Hardest Word
 5. Jim - Tell Her
 6. Ch!pz - Cowboy
 7. Gareth Gates - Anyone Of Us (Stupid Mistake)
 8. Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was
 9. Ch!pz - Ch!pz In Black (Who You Gonna Call)
 10. Nena & Kim Wilde - Anyplace, Anywhere, Anytime

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Robbie Williams - Escapology
 2. Norah Jones - Come Away With Me
 3. Frans Bauer - 'n Ons Geluk
 4. Dido - Life For Rent
 5. K3 - Oya Lélé
 6. Coldplay - A Rush Of Blood To The Head
 7. Simply Red - Home
 8. BLØF - Omarm
 9. Phil Collins - Testify
 10. Justin Timberlake - Justified

 

—————