Mijn CD (en LP) lijst.


 

Anouk - Hotel New York [2004] (Wiki)

 
 
 
 
 

 

Mijn historie:

Het kopen van Anouk CD's lag in die tijd al vast, er hoefde niet eerst een verkenning van de muziek plaats te vinden. De CD belandde uit de winkel in de CD-speler van de auto en stond een hele periode voortdurend op. In de auto is ook de herinnering aan "Lost" ontstaan. Een opvallend rustig nummer voor Anouk, zeker met de vorige CD "Graduated fool" in gedachte. Nou biedt een auto niet de ideale omgeving om van dit nummer te genieten, maar het maakte wel indruk. Vooral de tekst regel "I even get lost in this song" kon ik even helemaal plaatsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* *

De rock chick die Anouk inmiddels was voor Nederland begint op deze CD al een beetje haar wilde haren kwijt te raken en zich te manifesteren als componist en zangeres. De rustige nummers zijn het mooist "Lost", "Our Own Love" en "One Word". De rock nummers zijn lekker met als uitschieter "Girl" en "Jerusalem". Weer een album op hoog nieveau van Anouk
 

 

 

"Girl" was de eerste hit die maar liefst 2 keer op 2 kwam, maar net geen eerste plek haalde. Ook met "Lost" lukte het net niet. Maar waardering genoeg lijkt me.

Tijdsbeeld uit 2004

30-12-2014 16:33

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2004

 

 
 
 
 
 

 

—————