Mijn CD (en LP) lijst.


 

Tom Griesgraber - A whisper in the thunder [2004]

 
 
 
 
 
 

Mijn historie:

In 2006 ben ik met een paar vrienden naar een concert van Tony Levin geweest in Zaandam. We kennen hem als vast bandlid bij Peter Gabriel concerten, maar heeft zelf ook mooie CD's gemaakt. Bij Peter Gabriel heeft hij steevast een act dat hij op een fretloze basgitaar speelt met aan z'n vingers kokers waarmee hij als het ware op de snaren slaat. Funk Fingers wordt dat genoemd. Tijdens dat concert was ook een gastoptreden van Tom Griesgraber die op de Chapman Stick speelt, een fretloze gitaar. Ik vond dat erg mooi en toen bleek dat ze na afloop van het concert gesigneerde CD's verkochten heb ik er eentje gekocht. Altijd leuk zo'n aandenken. En de verwachtingen werden zelfs overtroffen, inmiddels is het een zeer gewaardeerde CD in de collcetie.
 
 
 
 
 
 

Score: ******* *

Niet omdat Tom zo mooi zingt of de teksten zo mooi zijn want dit is wel een instrumentale CD met de Chapman stick in de hoofdrol. Soms solo, maar meestal met drum en een gitaar. Het gevaar daarbij is dat het doel is om de Chapmans stick zoveel mogelijk te promoten, maar dat is niet hoe de plaat klinkt. De nummers op zich zijn sterk en apart door het geluid van de Chapman stick. Er komen lekker lage "rollende" tonen uit de Chapman stick, maar ook fijne hoge tonen. De combinatie maakt de muziek die er mee gemaakt wordt zo mooi.
 

 

 

Alleen een promotiefilmpje.
 
 

 

 
Nee, in deze hoeh hoef je niet naar de muziek van Tom Griesgraber te zoeken. Er is niet  eens een stukje over hem op Wikipedia. Alleen een vermelding als bespeler van de Chapman stick.

Tijdsbeeld uit 2004

30-12-2014 16:33

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2004

 

 
 
 
 
 

 

—————