Mijn CD (en LP) lijst.


 

10cc - The Original Soundtrack [1975] (Wiki link)

 

 

Mijn historie:

Vanaf 1975 kan je zeggen dat de muziek definitief een plek in m'n leven heeft gekregen. Ik volg de hitlijsten en begin wat meer thuis te raken in wat er aan nieuwe LP's uitkomt. Daarvan is dit is de 1e waarvan ik echt kan zeggen dat ik daar direct bij was. Ik reageerde als door een wesp gestoken toen ik het geluid van 10cc waarnam op de radio en door kreeg dat het nieuwe muziek was. De single "Life Is a Minestrone" werd gedraaid. Een paar minuten van pure vreugde!

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Ik doe niet aan halve sterren maar het zit op de rand van de ultime score. "Une nuit à Paris" en "I'm Not in Love" zijn iets heel bijzonders, maar daarna wordt het "gewoner". Gewoon erg goed dus. Van die heerlijke 10cc nummers, goede zang, vaak mooie piano, goed gitaar werk, mooie registratie, top muzikanten, etc.., maar vooral het neerzetten (creëren) van iets wat er daarvoor niet was en ook niemand anders gemaakt zou kunnen hebben. De 10cc sound die is er en zeer herkenbaar op de eeste 4 LP's van de groep, in de basis samenstelling dus.

 

 

Een redelijke 17e plek als hoogste notering. Wel een beetje jammer, maar de "klapper" komt nog: De 5e plek voor "I'm Not in Love". Maar Nederland was toen eigenlijk meer in voor: "If You Go" Barry & Eileen, of "Stand by your man" van Tammy Wynette of "Vino" van Imca Marina. Inderdaad, wel een beetje jammer.


Tijdsbeeld uit 1975

14-12-2013 17:49

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1975 en https://en.wikipedia.org/wiki/1975

 

 • Teach-In wint in Stockholm het Eurovisiesongfestival met "Dinge-dong". Tot op heden is er daarna nooit meer een Nederlandse winnaar geweest.
 • In Amsterdam komt het tot rellen bij de ontruiming van de Nieuwmarkt. Buurtbewoners en actievoerders verzetten zich met geweld tegen de aanleg van een metrotunnel voor de Oostlijn.
 •  De allerlaatste aflevering van de populaire televisieserie Swiebertje wordt uitgezonden.
 • Saigon wordt ingenomen door Noord-Vietnam terwijl de Verenigde Staten hun laatste burgers evacueren. Hiermee komt een einde aan de Vietnamoorlog.
 • De autogordel dragen wordt verplicht in Nederland.
 • Apollo-Soyuz Test Project, waarbij de Amerikaanse Apollo en de Sovjet-Russische Sojoez-19 in de ruimte aan elkaar koppelen: de eerste samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.
 • Bill Gates en Paul Allen sluiten een overeenkomst met Altair voor de levering van software in de computertaal Basic. Dit is de start van hun bedrijf Microsoft.
 • 29 juli t/m 15 augustus - In Nederland is er sprake van de langste hittegolf ooit.
 • Suriname wordt een onafhankelijke republiek.
 • Een groep Zuid-Molukse jongeren kaapt een trein vlak bij het Drentse dorp Wijster (zie Treinkaping bij Wijster). Machinist J. Braam, die verzet pleegt, wordt vermoord. De passagiers F. Bulter en E. Bierling worden geëxecuteerd om de eisen van de kapers kracht bij te zetten. Een lange patstelling begint.
 • Vroeger Of Later - Robert Long op nr 1 in de Album Top 10.
 • De glamrock band Queen neemt de eerste echte videoclip op, Bohemian Rhapsody komt in veel landen op nummer 1.
 
 
 

—————