Mijn CD (en LP) lijst.


 

Manfred Mann's Earth Band - Nightingales & Bombers [1975] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

Elke keer dat ik de single "Spirits In The Night" hoorde, groeide mijn nieuwsgierigheid naar de LP. Die moest er gewoon een keer komen. Ik denk dat het toch een jaar geduurd heeft, want ja veel geld had ik niet. Niemand in m'n buurt had hem, dus deze moest ik echt zelf aanschaffen. Het heeft me niet teleursgesteld. Manfred verstaat de kunst van muziek maken met synthesizers. Ik herinner me nog een Toppop uitzending met een live optreden van Manfred Mann. Ook daarmee bleek het een muzikant naar m'n hart, vooral bij de solo improvisaties op z'n keyboard. Dat blijft me dus bij, alhoewel ik toch moet raden naar het nummer, maar waarschijnlijk was het "Spirits In The Night". Er zit ook nog een apart verhaal aan de LP, het geluid is verwerkt in: "As Above So Below".
 
 
 
 
 
 

Score: ******* **

Een hoge score en dat komt omdat alles op z'n plek is. De heerlijke toepassing van synthesizers en gitaren, maar evengoed mooi rockende muziek en ook af en toe een sferisch of verhalend trekje. Stuk voor stuk nummers die de plaat versterken. Maar ook de stem van Mick Rogers, het heeft iets wat mijn aandacht trekt. De teksten worden wat mij betreft echt neergezet en de muziek er omheen maakt het helemaal af.  
 

 

 

 

Een 15e plek als hoogste positie voor "Spirits In The Night". "Sailing" van Rod Stewart wordt verdreven van de 1e plek door "Guus" van Alexander Curly. Ja dat was wat, maar niet voor mij.

Tijdsbeeld uit 1975

14-12-2013 17:49

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1975 en https://en.wikipedia.org/wiki/1975

 

 • Teach-In wint in Stockholm het Eurovisiesongfestival met "Dinge-dong". Tot op heden is er daarna nooit meer een Nederlandse winnaar geweest.
 • In Amsterdam komt het tot rellen bij de ontruiming van de Nieuwmarkt. Buurtbewoners en actievoerders verzetten zich met geweld tegen de aanleg van een metrotunnel voor de Oostlijn.
 •  De allerlaatste aflevering van de populaire televisieserie Swiebertje wordt uitgezonden.
 • Saigon wordt ingenomen door Noord-Vietnam terwijl de Verenigde Staten hun laatste burgers evacueren. Hiermee komt een einde aan de Vietnamoorlog.
 • De autogordel dragen wordt verplicht in Nederland.
 • Apollo-Soyuz Test Project, waarbij de Amerikaanse Apollo en de Sovjet-Russische Sojoez-19 in de ruimte aan elkaar koppelen: de eerste samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.
 • Bill Gates en Paul Allen sluiten een overeenkomst met Altair voor de levering van software in de computertaal Basic. Dit is de start van hun bedrijf Microsoft.
 • 29 juli t/m 15 augustus - In Nederland is er sprake van de langste hittegolf ooit.
 • Suriname wordt een onafhankelijke republiek.
 • Een groep Zuid-Molukse jongeren kaapt een trein vlak bij het Drentse dorp Wijster (zie Treinkaping bij Wijster). Machinist J. Braam, die verzet pleegt, wordt vermoord. De passagiers F. Bulter en E. Bierling worden geëxecuteerd om de eisen van de kapers kracht bij te zetten. Een lange patstelling begint.
 • Vroeger Of Later - Robert Long op nr 1 in de Album Top 10.
 • De glamrock band Queen neemt de eerste echte videoclip op, Bohemian Rhapsody komt in veel landen op nummer 1.
 
 
 

—————