Mijn CD (en LP) lijst.


Wings - Venus And Mars [1975] (Wiki link)

 

 

File:VenusandMarsalbumcover.jpg

 

Mijn historie:

Mijn kennismaking met de LP is via de zomerhit "Listen To What The Man Said". Een lekkere single voor tijdens het werken in de fruittuin. Ik heb de LP dus snel gekocht, en o wat een frustratie toen beek dat het eerste nummer beschadigd was en er een schurend geluid doorheen zat. Dat kon je in die tijd nog overkomen met die de kwestbare LP's. Dat heb ik helaas eerdere keren zo ervaren. Terugbrengen kon, maar het was niet altijd een garantie dat je ook een goede versie kreeg. Ik ben dus heel blij met de komst van de CD.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* **

Ook dit is een juweeltje van Paul Mccartney en dus een waardige opvolger van "Band on the Run". De magie is nog aanwezig in de composities. De opener "Venus And Mars" is daar een goed voorbeeld van. Daardoor wordt ik direct gegrepen en de overgang naar "Rock Show" is ook prachtig. En zo kan ik van nummer tot nummer doorgaan. De al eerder genoemde kracht van kennelijke eenvoud, of is het toch iets in de geest wat niet permanent is en kan verdwijnen. Voor mij is het he;laas de laatste waar de toverkracht nog aanwezig was.
 

 

 

 

 

"Letting Go" is in Nederland het eerst uitgebracht, maar werdt geen hit, slechts een notering in de Tipparade. Ook "Listen To What The Man Said" werd geen kraker, maar haalde wel de 14e plek. Het kan wat mij betreft niet aan de eerst 7 noteringen gelegen hebben. Pas op plek 8 zie ik een echte concurrent: 10cc met "I'm Not in Love".

 


Tijdsbeeld uit 1975

14-12-2013 17:49

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1975 en https://en.wikipedia.org/wiki/1975

 

 • Teach-In wint in Stockholm het Eurovisiesongfestival met "Dinge-dong". Tot op heden is er daarna nooit meer een Nederlandse winnaar geweest.
 • In Amsterdam komt het tot rellen bij de ontruiming van de Nieuwmarkt. Buurtbewoners en actievoerders verzetten zich met geweld tegen de aanleg van een metrotunnel voor de Oostlijn.
 •  De allerlaatste aflevering van de populaire televisieserie Swiebertje wordt uitgezonden.
 • Saigon wordt ingenomen door Noord-Vietnam terwijl de Verenigde Staten hun laatste burgers evacueren. Hiermee komt een einde aan de Vietnamoorlog.
 • De autogordel dragen wordt verplicht in Nederland.
 • Apollo-Soyuz Test Project, waarbij de Amerikaanse Apollo en de Sovjet-Russische Sojoez-19 in de ruimte aan elkaar koppelen: de eerste samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.
 • Bill Gates en Paul Allen sluiten een overeenkomst met Altair voor de levering van software in de computertaal Basic. Dit is de start van hun bedrijf Microsoft.
 • 29 juli t/m 15 augustus - In Nederland is er sprake van de langste hittegolf ooit.
 • Suriname wordt een onafhankelijke republiek.
 • Een groep Zuid-Molukse jongeren kaapt een trein vlak bij het Drentse dorp Wijster (zie Treinkaping bij Wijster). Machinist J. Braam, die verzet pleegt, wordt vermoord. De passagiers F. Bulter en E. Bierling worden geëxecuteerd om de eisen van de kapers kracht bij te zetten. Een lange patstelling begint.
 • Vroeger Of Later - Robert Long op nr 1 in de Album Top 10.
 • De glamrock band Queen neemt de eerste echte videoclip op, Bohemian Rhapsody komt in veel landen op nummer 1.
 
 
 

—————