Mijn CD (en LP) lijst.


 

10cc - How Dare You! [1976] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

De radio was toen nog het medium waarmee het nieuws van een nieuwe single (LP) tot me kwam. Hilversum 3 begon "Art for Art's Sake" te draaien, dus stonden de oren meteen op stokjes om te horen wanneer de nieuwe LP er zou zijn. (Destijds werd een single vaak eerder uitgebracht.) Na het succes van "I'm Not in Love" waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen. En ja hoor weer een single die totaal anders en prachtig is. Dat beloofd wat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Voor mij is dit de mooiste en meest complete plaat van 10cc. Alle nummers hebben minimaal een heel hoog niveau, en er staan veel super mooie nummers op. Wat vaak niet gebeurt is hier wel het geval, de afsluiter is er een om daarna nog even stil te blijven namijmeren hoe mooi het allemaal wel was: "Don't Hang Up" (Helaas dus ook het trieste einde van een top band (bezetting).)

 

 

 

 


De single "Art for Art's Sake" heeft het niet gehaald. Het is geen "I'm Not in Love" maar dit snap ik niet. In 1991 is "I'm Mandy Fly Me" nog uitgebracht, maar werd geen hit. Maar staat wel weer in de Top 2000 (2013).


Tijdsbeeld uit 1976

31-12-2013 17:41

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

 • 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.
 • De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.
 • Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.
 • Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.
 • In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.
 • Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.
 • Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).
 • Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.
 • Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.
 • Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.
 • The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.
 • Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.
 
 
 
 

Album top tien:

—————