Mijn CD (en LP) lijst.


 

Genesis - A Trick Of The Tail [1976] (Wik i lin k)

 

 

 

Mijn historie:

Die begint met de aandacht die Hilversum 3 besteed aan het uitkomen van de LP. Mijn cassette recorder stond altijd naast me om interessante muziek op te nemen, dus ik scoorde 3 of 4 nummers. Al snel werd het me duidelijk dat dit andere koek was. Ik bleef de muziek opzoeken om te luisteren. Ik kan me niet meer goed herinneren of ik al meteen de LP aangeschaft heb of dat dat pas op de MTS gebeurde. Omringd door Genesis fans kan de vlam toen pas echt ontwaakt zijn. In ieder geval is het het begin geweest van uren en uren Genesis genot.

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Dit is een van de mooiste Genesis LP's voor mij. Met "Entangled" als echte uitschieter, maar verder wordt onderscheid maken moeilijk. Wat vaak mooi is aan de Genesis muziek is dat het volkomen los lijkt te staan van de gangbare blues of rock lijnen. De structuur die er is ontdek je pas na een aantal keer luisteren. Daarmee zijn de platen van Genesis altijd groei briljanten, de een wat meer dan de ander maar meestal wel heel goed. Ook de teksten van de LP doen me veel. Niet omdat het diepzinnige teksten zijn of me op een gevoelig punt raken. Het zit vooral in het vaak onbegrijpbare van de tekst, waardoor er een beeld uit je eigen verbeelding ontstaat bij de muziek. Droomwereld muziek dus. Het eind, "Los Endos" verdient ook de aandacht wanwege de latere prachtige live uitvoering op "Seconds Out" een jaar later.

 

 

 

 

Een Top 40 notering moest in die tijd nog komen.

 

 

 

 

Progwereld recensie:

 

 


Tijdsbeeld uit 1976

31-12-2013 17:41

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

 • 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.
 • De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.
 • Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.
 • Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.
 • In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.
 • Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.
 • Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).
 • Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.
 • Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.
 • Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.
 • The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.
 • Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.
 
 
 
 

Album top tien:

—————