Mijn CD (en LP) lijst.


 

Led Zeppelin - Presence [1976] (Wik i link)

 

 

 

Mijn historie:

De muziek herinnert me vooral aan de zomer van dat jaar. Vanwege de komst van de nieuwbouwwijk genaamd "Risdam" waren er grote sloten gegraven tussen de nog te bouwen huizenrijen.  Op loopafstand van het ouderlijk huis. Het waren brede sloten waar vis zich goed in thuis voelde. 'S avonds na het eten ging ik daarom vaak nog even vissen en nam ik de de cassette recorder mee. Om lekker in de ondergaande zon in alle rust in aan de slootkant van muziek te kunnen genieten. De net uitgebrachte LP "Presence" heb ik toen heel goed leren kennen en waarderen.

 

 

 

 

 

 

 

Score: ******* **

Het relaas hierboven klinkt als gesneden koek voor "Presence", maar het is toch wel muziek waar je in moet groeien. Bonkige rock schema's en allerlij invloeden daaromheen maken het zelfs voor Led Zeppelin een bijzonder album. Een band in ontwikkeling die niet voor de eenvoudigste weg kiest. Het genie van Jimmy Page aan het woord. Luister vooral ook naar "Tea for One" en laat je meeslepen.

 

 

 

 

Er staat geen hit materiaal op deze LP. Al is dat veelal ook afhankelijk van de hoeveelheid airplay die een nummer krijgt. Ook in de VS werd "Candy Store Rock" niet goed verkocht.


Tijdsbeeld uit 1976

31-12-2013 17:41

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

 • 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.
 • De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.
 • Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.
 • Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.
 • In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.
 • Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.
 • Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).
 • Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.
 • Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.
 • Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.
 • The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.
 • Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.
 
 
 
 

Album top tien:

—————