Mijn CD (en LP) lijst.


 

Peter Baumann - Romance '76 [1976] (Wik i  link)

 

 

Peter BAUMANN romance 76

 

Mijn historie:

Dit is een van de beauties die je opdoet als je een artiest leert kennen. De LP "Trans Harm onic Nights" komt in 1979 uit en is direct een kraker voor mij en mijn vriend uit de Risdam. Hij had hem gehoord bij Super Clean Dream Machine en was ook meteen verkocht. Peter Baumann komt uit Tangerine Dream dus de randvoorwaarden waren voor ons al aanwezig aanwezig. Maar Peter Baumann blijkt toch een eigen wending te geven aan syntesizer muziek. Van die ene kwam dus die andere boven drijven. Kennelijk zijn we een kleine minderheid want de platenmaatschappij heeft nooit de moeite genomen om de muziek op CD uit te brengen. Laat staan in een mooie geremasterde 24 bit versie. Iets waar bij de muziek toch echt nog meer tot z'n recht zou komen. (pruttel, pruttel)

 

 

Score: ******* **

Het eerste deel van de plaat laat al de mooie aanpak van de opvolger horen. Het komt op mij vaak over als electronische muziek waarbij de zang partijen uitgevoerd worden door een synthesizer. De herkomst (of de inbreng van Peter Baumann in Tangerine Dream) is nog te horen in het 2e deel van de muziek. Er wordt nog gezocht naar een echt concept lijkt het. Waarmee de LP wel heel gevarieerd is. Electronische muziek is vaak afgedaan als gevoelloos en dat is denk ik de sterke kant van Peter Baumann, de muziek laat juist veel emoties horen. Emoties die je daarvoor niet kende maar gecreeerd zijn in deze muziek.

 

 

 

Totaal niet aan de orde.

 

Tijdsbeeld uit 1976

31-12-2013 17:41

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

 • 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.
 • De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.
 • Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.
 • Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.
 • In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.
 • Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.
 • Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).
 • Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.
 • Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.
 • Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.
 • The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.
 • Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.
 
 
 
 

Album top tien:

—————