Mijn CD (en LP) lijst.


 

Rolling Stones - Black And Blue [1976] (Wiki  lin k)

 

 

 

Mijn historie:

Hoewel ik op de beginpagina aangegeven heb geen Beatles of Rolling Stones te gaan bespreken moet ik toch een uitzondering maken voor deze LP. Alle Beatles LP's zijn me zeer dierbaar, maar dat kan ik maar van 1 Stones plaat zeggen, deze dus. Op een goeie woensdagmiddag zat ik weer heerlijk tegen m'n radiocassette recorder aan en kwam de aankondiging dat er om 15:00? een special zou zijn over de nieuwe LP "Black & Blue". Ik vermoed een uurtje Vincent Van Engelen voor de KRO. Er zijn vele Stones singles die ik prachtig vind, dus die live premiere op de radio was interessant genoeg om vast te leggen. Met de beste opname techniek die ik bezat om in te schatten wanneer het geklets stopt of begint zat ik dus een uur lang te zweten, b.v. om ook de tittels van de nummers goed over te nemen. Dat bleek helaas maar matig gelukt, toen ik een week later uitgelachen werd om mijn versie van een titel. Dan maar snel de LP kopen.

 

 

Score: ******* **

Deze LP is voor mij de bevestiging van de kwaliteit die ook de Stones hebben, of kunnen hebben want de gemiddelde LP is wat mij betreft niet constant genoeg van niveau. De Rolling Stones zijn meer een single groep dan de Beatles misschien? In ieder geval is dit er een die vanaf het 1e tot het laatste nummer steen goed is. Vooral van "Hey Negrita" of "Melody" krijg is nog steeds kippenvel op m'n lijf.

 

 

 

Slechts een 8e plek als hoogste notering. Was Nederland in die tijd nog wel Rolling Stones minded? "Angie" kwam 3 jaar daarvoor nog wel op de 1e plek.


Tijdsbeeld uit 1976

31-12-2013 17:41

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1976 of https://en.wikipedia.org/wiki/1976

 

 • 1976 was een jaar met uitzonderlijke weersomstandigheden in geheel Europa: De eerste dagen van januari raasde een zware storm over de lage landen, en richtte overal ernstige schade aan. Een vastgeankerde anticycloon boven Oost-Europa veroorzaakte in de maand juni een uitzonderlijke hittegolf. De gemiddelde temperatuur steeg tot 19,6° (normaal 14,9°) en het aantal uren zonneschijn liep op tot 305 (normaal 197). Een en ander veroorzaakte catastrofale situaties in de landbouw. Door uitputting van de waterlagen werd op vele plaatsen het drinkwater gerantsoeneerd.
 • De eerste aflevering van Sesamstraat werd uitgezonden.
 • Militaire putsch in Argentinië, president Isabel Perón wordt aan de kant gezet, de macht wordt overgenomen door een militaire junta onder leiding van Jorge Videla.
 • Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.
 • In China leiden hevige protesten op het Tiananmen-plein tot een incident waarbij ten minste zestig demonstranten omkomen.
 • Eerste televisie-uitzending van Veronica, onder andere met Starsky and Hutch.
 • Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede (Noord-Holland).
 • Het Canadese Lagerhuis schaft de doodstraf af.
 • Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakt een zachte landing op de planeet Mars.
 • Tijdens een fotosessie voor de cover van het album Animals van Pink Floyd bij Battersea Power Station in Londen raakt een 12 meter lange ballon in de vorm van een varken los en zweeft in de aanvliegroute voor vliegtuigen naar Heathrow.
 • The Eagles brengen Hotel California uit, een van de bestverkochte albums aller tijden.
 • Sony brengt de Betamax videocassette op de markt.
 
 
 
 

Album top tien:

—————