Mijn CD (en LP) lijst.


 

Colin Towns - Full Circle [1978] (Wiki link)


 
 

 

Mijn historie:

Ook deze is uit de MTS tijd. Inmiddels hadden we een hecht klaverjas clubje met min of meer dezelfde muziek smaak. We zochten elkaar op en luisterden samen veel muziek. Deze heb ik voor het eerst gehoord in Den Helder bij een van de vrienden thuis op z'n zolder kamer. Hij had bij z'n platenzaak iets nieuws opgedoken. Anders dan anders maar zeker de mooite van het luisteren waard. Ik weet nog dat toen hij de LP opgezet had en ze even naar beneden gingen voor koffie of zoiets dat ik achterbleef om te luisteren. Ik ben niet weggeweest, ik bleef luisteren tot ik daarin bij hun terugkomst door ze gestoord werd.

 

 

 

 

 

 

Score: *******

De plaat is wisselend van kwaliteit. Hele mooie stukken met onbegrijpelijke missers er tussen. Het is film muziek (ook bekend als "The Haunting of Julia"), dus misschien komt het wel door het volgen van het verhaal en de beelden. Ik heb de film nog niet/nooit gezien, maar bij voorbaat snap ik wel dat het een horror film is. Als is het lieflijke ook wel misleidend. Apart bleeft een goede beschrijving, mooi en niet mooi, een soort haat-liefde muziek.

 

 

 

Daar hebben ze nog nooit van Colin Towns gehoord. Hij is toch meer groot geworden in het maken van film muziek of muziek voor TV series.


Tijdsbeeld uit 1978

14-02-2014 19:52

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1978 of https://en.wikipedia.org/wiki/1978

 

  • In de finale van het WK voetbal verliest het Nederland s elftal met 3-1 van gastland Argentinië. Bij een stand van 1-1 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd treft Rob Rensenbrink de paal.
  • Voor het eerst wordt in De Kuip een popconcert gehouden. Ruim 50.000 fans zijn getuige van het optreden van Bob Dylan, die zijn eerste Europese tournee maakt.
  • De Franse wielrenner Bernard Hinault wint de Ronde van Frankrijk, de Nederlander Gerrie Knetemann de slotrit op de Champs-Elysées.
  • Gerrie Knetemann wordt op de Nürburgring wereldkampioen wielrennen.
  • De Camp Davidakkoorden tussen Egypte en Israël worden gesloten.
  • Johan Cruijff speelt zijn laatste wedstrijd met Ajax tegen Bayern München en verliest met 8-0.
  • Nederland wordt getroffen door zware sneeuwstormen die een ongekende chaos veroorzaken. Vooral de provincies Groningen, Drenthe en Friesland krijgen opgewaaide hopen sneeuw die soms meters hoog zijn, terwijl het in Zuid-Nederland tegelijkertijd regent bij temperaturen van +10 °C, maar ook daar gaat het later sneeuwen.
 
 

 

Bestverkochte albums in Nederland:

 

—————