Mijn CD (en LP) lijst.


 

Godley & Creme - L [1978] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

Een jaar na Consequences komt L uit. En de verwachtingen waren dus zeer hoog gespannen. Ik was in de fruittuin van m'n vader aan het werk met het snoeien van een Populieren heg. De transistorradio ging altijd mee en deze keer hoor ik de aankondiging van de nieuwe plaat en even later ook het eerste nummer. Het was heel wat anders, geen 10CC, geen Consequences. Toch wel de betere popmuziek, ja die wil ik hebben. De zakcentjes die ik aan het verdienen was, waren al weer uitgegeven voor ik ze in m'n hand had.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* *

Het gemis aan het vernieuwende van Consequences drukt de score enigzins. De muziek is niet doorsnee Top 40, dat zeker niet, maar wel allemaal 4 - 5 minuten durende nummers. Meer een hele goeie 10CC LP, de waardige opvolger van "How dare you!" die maar niet kwam. 
 
 

 

 

Nee, daar waren ze ook niet mee bezig denk ik.

Tijdsbeeld uit 1978

14-02-2014 19:52

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1978 of https://en.wikipedia.org/wiki/1978

 

  • In de finale van het WK voetbal verliest het Nederland s elftal met 3-1 van gastland Argentinië. Bij een stand van 1-1 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd treft Rob Rensenbrink de paal.
  • Voor het eerst wordt in De Kuip een popconcert gehouden. Ruim 50.000 fans zijn getuige van het optreden van Bob Dylan, die zijn eerste Europese tournee maakt.
  • De Franse wielrenner Bernard Hinault wint de Ronde van Frankrijk, de Nederlander Gerrie Knetemann de slotrit op de Champs-Elysées.
  • Gerrie Knetemann wordt op de Nürburgring wereldkampioen wielrennen.
  • De Camp Davidakkoorden tussen Egypte en Israël worden gesloten.
  • Johan Cruijff speelt zijn laatste wedstrijd met Ajax tegen Bayern München en verliest met 8-0.
  • Nederland wordt getroffen door zware sneeuwstormen die een ongekende chaos veroorzaken. Vooral de provincies Groningen, Drenthe en Friesland krijgen opgewaaide hopen sneeuw die soms meters hoog zijn, terwijl het in Zuid-Nederland tegelijkertijd regent bij temperaturen van +10 °C, maar ook daar gaat het later sneeuwen.
 
 

 

Bestverkochte albums in Nederland:

 

—————