Mijn CD (en LP) lijst.


 

Mandalaband - The eye of Wendor [1978] (Wiki link)

 

 

Mijn historie:

Ik weet niet meer hoe ik aan het bestaan van de LP kom. Ik zou verwachten via "Super Clean Dream Machine", maar daar kan ik hem niet vinden. In ieder geval heb ik de radio opname heel lang als een zeer waardevolle schat op een cassette bandje bewaard. Totdat de muziek ter sprake kwam in de vriendegroep en iemand toch een LP ervan had kunnen kopen (in de betere platenwinkel). Daarmee werd die LP opname de te bewaken schat. Toen er eenmaal CD's bestonden moest ik natuurlijk ook een CD hebben. Jarenlang heb ik regelmatig het internet afgespeurd. Geen CD te krijgen. De frequentie van zoeken nam af, maar op een goed moment was het raak. De opmaak van de site voelde niet goed, maar €20,- kwijt raken was niet zo erg als de kans missen. De aankoop gedaan met de credit kaart en daarna regelmatig van het werk thuis komen en hopen dat de CD er is. Nog niet, weer niet, nog niks, dat leek een misser te worden. Tot een paar weken later er een in karton verpakt pakketje door de brievenbus was gekomen. Vol met postzegels en onleesbare tekst. Mijn conclusie was dat dit ergens uit Rusland zou moeten zijn gekomen. Mijn verbazing was groot. Waarom kan ik dit in Rusland kopen nergens anders? Raar, maar waar. Inmiddels is het shoppen via internet de normaalste zaak van de wereld en kan je alles wat op CD of LP uitgeracht is eenvoudig vinden. Mooi toch die techniek!

 

 

Score: ******* **

Wat ik nog wel goed weet is dat de er een inbreng was van 10CC leden. Daarmee was mijn interesse al gewekt. Het uiteindelijke resultaat op de LP heeft dat ver overtroffen. Lyrische of en toe naar klassiek neigende muziek, prachtige zang van Maddy Prior en Justin Hayward en fantastische fantasie verhalen. Het is ook bombastische muziek die misschien niet voor iedereen is weggelegd, maar als de stem van Maddy Prior langs komt ben ik helemaal verloren. Hoe prachtig is dat?

 

(Deels)

 

 

 

 

Noop, deze prachtige muziek is aan hit Nederland voorbij gegaan. Zonde.


Tijdsbeeld uit 1978

14-02-2014 19:52

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1978 of https://en.wikipedia.org/wiki/1978

 

  • In de finale van het WK voetbal verliest het Nederland s elftal met 3-1 van gastland Argentinië. Bij een stand van 1-1 in de laatste minuut van de reguliere speeltijd treft Rob Rensenbrink de paal.
  • Voor het eerst wordt in De Kuip een popconcert gehouden. Ruim 50.000 fans zijn getuige van het optreden van Bob Dylan, die zijn eerste Europese tournee maakt.
  • De Franse wielrenner Bernard Hinault wint de Ronde van Frankrijk, de Nederlander Gerrie Knetemann de slotrit op de Champs-Elysées.
  • Gerrie Knetemann wordt op de Nürburgring wereldkampioen wielrennen.
  • De Camp Davidakkoorden tussen Egypte en Israël worden gesloten.
  • Johan Cruijff speelt zijn laatste wedstrijd met Ajax tegen Bayern München en verliest met 8-0.
  • Nederland wordt getroffen door zware sneeuwstormen die een ongekende chaos veroorzaken. Vooral de provincies Groningen, Drenthe en Friesland krijgen opgewaaide hopen sneeuw die soms meters hoog zijn, terwijl het in Zuid-Nederland tegelijkertijd regent bij temperaturen van +10 °C, maar ook daar gaat het later sneeuwen.
 
 

 

Bestverkochte albums in Nederland:

 

—————