Mijn CD (en LP) lijst.


 

Godley & Creme - Freeze Frame [1979] (W iki link)

 

 

Godley & Creme,Freeze Frame,Japan,SHM CD,501528

 

Mijn historie:

Eind 1979 loop ik stage, gelukkig verdien ik daar ook nog wat mee. Zodra ik weet dat dit album er is zorg ik er voor dat ik er ook een exemplaar van heb. Van het begin herinner ik me vooral een luister sessie op de bank. Inmiddels op mijn eigen stereo set en met m'n nieuwe koptelefoon op lekker met enig volume luisteren. M'n stereo set is in de woonkamer beland. M'n ouders hebben moeite om aan zoiets geld uit te geven, alles voor het bedrijf. Voor mij geen punt ik geniet ervan dat hij zo bereikbaar is. Tot mijn verbazing is dit een periode waarin Godley & Creme veel waardering krijgen. Vanwege de videoclip van "An Englishman In New York", maar dus ook voor de muziek die ze maken. Heerlijk.

 

 

 

 

Score: ******* **

Bij Godley & Creme en spelen de zang en de teksten voor mij een belangrijke rol. Naast de instrumentale omlijsting die altijd apart en heel pakkend is ben ik ook gek op de stemmen. De teksten zijn van een Engels waar ik elke keer even aan moet wennen om gevoel te krijgen voor de bedoeling er van. Vaak blijft het bij een gevoel en dat zijn vaak ook de stukjes die echt tot de verbeelding spreken. Het kan ook goed zijn als muziek je ruimte laat voor een eigen invulling. Het zijn miniatuur romans waar ook een film van gemaakt zou kunnen worden. Er zit altijd iets kunstzinnigs in en observaties uit het leven wat de muziek onvergelijkbaar maakt met andere artiesten in de pop wereld. Ja, een vergelijking zie ik wel. Ook de Beatles waren in staat om van elk nummer een uniek verhaal te maken. (Gisteravond de herdenking gezien van hun optreden in de Ed Sullivan Show. Indrukwekkend!)

 

 

 

Zelfs een 3e plek. Een 10cc hit waardig. Als volger van Godley & Creme deed me dit veel genoegen.


Tijdsbeeld uit 1979

16-02-2014 17:33

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1979

 

 • Vooral Noordoost-Nederland wordt opnieuw getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.
 • De Voyager 1 ruimtesonde bereikt de planeet Jupiter en stuurt overweldigende foto's terug naar de aarde.
 • Bij een ongeluk in de kernreactor bij Harrisburg ontsnapt waterstofgas uit het ventilatiesysteem. Dit was het ernstigste ongeval met civiel gebruik van kernenergie tot dan toe.
 • Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.
 • De Conservatieven winnen de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher wordt de nieuwe premier.
 • In Tennessee wordt de hoogste spanning ooit opgewekt: 3,215 * 108 volt.
 • Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het grootste olielek in de geschiedenis
 • Sony lanceert de eerste Walkman
 • Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.
 • 23 mensen komen om als de kust van Nice geraakt wordt door een vloedgolf.
 
 
 
 • The Star-Club in HamburgGermany, best known for its connections to the early days of the Beatles, reopens.
 • Kate Bush begins her first solo tour. She becomes the first artist to use a wireless microphone, enabling her to sing and dance at the same time.
 • "My Sharona" by The Knack hits #1 on the Billboard charts. This is the first time in over a year that a song hits #1 that is not either a disco song or a ballad, signalling the potential resurgence of rock.
 • Pink Floyd released The Wall rising to top spot on the US charts for fifteen weeks.
 
 

Bestverkochte albums in Nederland:

—————