Mijn CD (en LP) lijst.


 

Mike Oldfield - Exposed [1979] (Wiki link)

 

 

Mike Oldfield,Exposed - Quad,UK,Deleted,DOUBLE LP,39497

 

Mijn historie:

De muziek van Exposed is pas echt gaan leven tijdens een reis naar ons Hemelvaart weekend (1980) in Diever. De familie van een van ons kwam daar elk jaar bij elkaar en het was inmiddels wel geaccepteerd dat de jeugd ook wat vrienden mee nam. Dus er was daar wel sprake van een grote (familie) bijeenkomst. Dus bij voorbaat al wel enigzins opgewonden gingen we voor het eerst met een auto, een dikke Mercedes. Een van ons was al gaan werken bij zijn vader die o.a. in oud papier en metalen handelde. En als je dan toch een auto aanschaft, dan ook maar een goeie. De reis was dus op zich al bijzonder, maar de sfeer wer nog aan zienlijk beter door de muziek waar we gezamenlijk van hielden. De dubbelaar Exposed was ook op een bandje gezet en hakte er flink in. De faam is toen voorgoed ontstaan. We hebben het nog vaak over die reis gehad waarbij de richting niet zo belangrijk was als het maar ongeveer richting Diever was.

 

 

 

Score: ******* **

De muziek van "Incantations" en "Tubular Bells" wordt live ten gehore gebracht op dit album. De live sfeer kan veel bijdragen in de beleving van muziek, maar zeker in die tijd was het nog moeilijk om het geluid goed te krijgen daar een mooie opname van te maken. Exposed is vast een voorbeeld van de vooruitgaande techniek en kennis, want de opnames zijn prachtig. Vooral in het 3e en 4e deel van "Incantations" zijn wonderschoon. De heldere tonen van de vibraphones het gitaar werk van Mike Oldfield en daar bovenop de stem van Paddy Proir laten de rillingen over m'n rug lopen. De perfecte uitgevoerde live muziek, en de super opname maaken het samen de hemel op aarde. Echt hemels!

 

 

 

 

"Guilty" is nog op single uitgebracht, maar heeft alleen in Engeland wat gedaan.


Tijdsbeeld uit 1979

16-02-2014 17:33

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1979

 

 • Vooral Noordoost-Nederland wordt opnieuw getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.
 • De Voyager 1 ruimtesonde bereikt de planeet Jupiter en stuurt overweldigende foto's terug naar de aarde.
 • Bij een ongeluk in de kernreactor bij Harrisburg ontsnapt waterstofgas uit het ventilatiesysteem. Dit was het ernstigste ongeval met civiel gebruik van kernenergie tot dan toe.
 • Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.
 • De Conservatieven winnen de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher wordt de nieuwe premier.
 • In Tennessee wordt de hoogste spanning ooit opgewekt: 3,215 * 108 volt.
 • Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het grootste olielek in de geschiedenis
 • Sony lanceert de eerste Walkman
 • Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.
 • 23 mensen komen om als de kust van Nice geraakt wordt door een vloedgolf.
 
 
 
 • The Star-Club in HamburgGermany, best known for its connections to the early days of the Beatles, reopens.
 • Kate Bush begins her first solo tour. She becomes the first artist to use a wireless microphone, enabling her to sing and dance at the same time.
 • "My Sharona" by The Knack hits #1 on the Billboard charts. This is the first time in over a year that a song hits #1 that is not either a disco song or a ballad, signalling the potential resurgence of rock.
 • Pink Floyd released The Wall rising to top spot on the US charts for fifteen weeks.
 
 

Bestverkochte albums in Nederland:

—————