Mijn CD (en LP) lijst.


 

Pink Floyd - The Wall [1979] (Wiki link)

 

 

The+Wall++high+resolution+png

 

Mijn historie:

De inmiddels wel hechte vriendengroep van de MTS ging ook bij elkaar verjaardagen vieren. Deze keer in Den Helder. Volgens mij kwam diezelfde week ook "The Wall" uit, een perfect verjaardags cadeau. De eerste tonen heb ik in ieder geval in de vooravond in Den helder gehoord. Het was al bijna 3 jaar geleden dat er nieuwe muziek uitgekomen was. "Animals" was wel mooi, maar deed het ergste vrezen. Kon het nog donkerder? "The Wall" liet weer een geheel nieuw Pink Floyd geluid horen. De stereo van onze vriend was naar beneden gehaald, want geluid is belangrijk. "In The Flesh" begint, huh, een lieflijk deuntje in de verte, even harder dan maar. O, knal, de hele band zet aan, recht in je oren. Even later kon al niet meer stuk, kant 1 was heel indrukwekkend. Hierna kwam het feest en de muziek werd zachter gezet. Maar het begin was fenomenaal.

 

 

 

Score: ******* **

De impact van "The Wall" is inmiddels groot, de score zal niet verrassend zijn. Het is nog steeds wel een donker verhaal, maar de muziek is toegankelijker, breekbaarder en de emoties heftig. Het is enorm knap om een dergelijke inhoud in een zulke indrukwekkende muziek vorm te geven. Daar waar het vermogen van Pink Floyd op "The Dark Side of the Moon" en "Wish You Were Here" ingezet werd om kunstzinnige muzikale hoogstandjes te maken is die energie hier ook gebruikt om de hoogte en vooral dieptepunten van dit "levensverhaal" weer te geven. Om gek van te worden of afgestompt van te raken: "Comfortably Numb".

 

 

 

 

"Another Brick In The Wall" werd een grote hit. Zoals ik al zei, de impact was groot.


Tijdsbeeld uit 1979

16-02-2014 17:33

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1979

 

 • Vooral Noordoost-Nederland wordt opnieuw getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.
 • De Voyager 1 ruimtesonde bereikt de planeet Jupiter en stuurt overweldigende foto's terug naar de aarde.
 • Bij een ongeluk in de kernreactor bij Harrisburg ontsnapt waterstofgas uit het ventilatiesysteem. Dit was het ernstigste ongeval met civiel gebruik van kernenergie tot dan toe.
 • Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.
 • De Conservatieven winnen de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher wordt de nieuwe premier.
 • In Tennessee wordt de hoogste spanning ooit opgewekt: 3,215 * 108 volt.
 • Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het grootste olielek in de geschiedenis
 • Sony lanceert de eerste Walkman
 • Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.
 • 23 mensen komen om als de kust van Nice geraakt wordt door een vloedgolf.
 
 
 
 • The Star-Club in HamburgGermany, best known for its connections to the early days of the Beatles, reopens.
 • Kate Bush begins her first solo tour. She becomes the first artist to use a wireless microphone, enabling her to sing and dance at the same time.
 • "My Sharona" by The Knack hits #1 on the Billboard charts. This is the first time in over a year that a song hits #1 that is not either a disco song or a ballad, signalling the potential resurgence of rock.
 • Pink Floyd released The Wall rising to top spot on the US charts for fifteen weeks.
 
 

Bestverkochte albums in Nederland:

—————