Mijn CD (en LP) lijst.


 

Sweet d'Buster - Gigs [1979] (Wiki Link)

 

 

 

Mijn historie:

Die ontstond op de MTS. Vanuit de vriendengroep kwam de LP naar voren als een mooie live plaat. Dus die ging op cassette en begon in waardering te groeien. Ik weet de aanleding niet meer, maar ik had een paar dagen de beschikking over het cassettedeck van een van de jongens. Misschien wel om wat cassette's te kopieëren. In ieder geval kwam het tot luisteren van het "Gigs" bandje op dat andere deck. Opeens klonk het bandje veel beter! Ik vond het echt kicken, de waardering voor de plaat is daar pas echt ontstaan. De zoektocht naar een mooi geluid heeft toen ook een impuls gekregen. Hoe jammer dus dat deze LP niet op CD uitgebracht is, of een mooie remaster heeft gekregen. De muziek verdient het!

 

 

 

Score: ******* **

Dit is een van de mooiste live registraties die ik ken. Gedragen door de muziek, maar ook de opname zelf. Ik weet niet wat de er aan gedaan is, maar de instrumenten staan mooi in de ruimte en het ruimtelijke van live komt ook heel prettig door. De nummers worden allemaal prachtig vertolkt waardoor ik later ook naar de studio albums ben gaan zoeken. Helaas blijft de beleving dan iets achter. De overtuiging klinkt dan niet door. De bijdrage van Robert Jan Stips moet dan ook genoemd worden. Er zijn van die zangers die je raken en daar is Stips er een van. Maar de voor mij toen onbekende Bertus Borgers doet er op deze plaat niet voor onder, luister maar naar "Going Nowhere". Een kippevel nummer. "Still Believe" wat ik alleen nog van Herman Brood krijgt hier de overtreffende trap. (Ik zie graag dat de makers de eer krijgen die ze toekomt.) Nederlandse muziek met internationale allure, alleen wie kent dit buiten Nederland. Wie in Nederland?


 

Interview met Bertus Borgers op Radio 1.

 

  

(Deels)

 

 

 

 

Daar deden ze niet aan.


Tijdsbeeld uit 1979

16-02-2014 17:33

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1979

 

 • Vooral Noordoost-Nederland wordt opnieuw getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.
 • De Voyager 1 ruimtesonde bereikt de planeet Jupiter en stuurt overweldigende foto's terug naar de aarde.
 • Bij een ongeluk in de kernreactor bij Harrisburg ontsnapt waterstofgas uit het ventilatiesysteem. Dit was het ernstigste ongeval met civiel gebruik van kernenergie tot dan toe.
 • Björn Borg lost Jimmy Connors na 84 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, nadat de Zweed die positie in 1977 ook al één week in handen heeft gehad.
 • De Conservatieven winnen de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher wordt de nieuwe premier.
 • In Tennessee wordt de hoogste spanning ooit opgewekt: 3,215 * 108 volt.
 • Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het grootste olielek in de geschiedenis
 • Sony lanceert de eerste Walkman
 • Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.
 • 23 mensen komen om als de kust van Nice geraakt wordt door een vloedgolf.
 
 
 
 • The Star-Club in HamburgGermany, best known for its connections to the early days of the Beatles, reopens.
 • Kate Bush begins her first solo tour. She becomes the first artist to use a wireless microphone, enabling her to sing and dance at the same time.
 • "My Sharona" by The Knack hits #1 on the Billboard charts. This is the first time in over a year that a song hits #1 that is not either a disco song or a ballad, signalling the potential resurgence of rock.
 • Pink Floyd released The Wall rising to top spot on the US charts for fifteen weeks.
 
 

Bestverkochte albums in Nederland:

—————