Mijn CD (en LP) lijst.


 

Slumberlandband - Slumberlandband [1975] (Wiki link)

 

 

 

Mijn historie:

Je hebt van die dagen in je leven dat je ergens tegenaan loopt. Nou moet ik wel bekennen dat ik atijd met de cassette recorder klaar zat om muziek te scoren van de radio. Deze keer was ik alert genoeg om een aantal nummers van de Slum berlandband op te pikken. De namen Ernst Janz en Joost Belinfante zeiden me nog niets, maar die rare muziek maakten m'n muziek zenuwen wel aan het kriebelen. Het nummer "The Beatles" voedde mijn sentimenten m.b.t. het nooit meer bij elkaar komen van. Op de terugweg van de al eerder genoemde vakantie op de (gewone) fiets naar Rochefort deden we Maastricht aan. Zeg maar de thuishaven van de band. Dus toen we toch in een platenzaak belandden ging ik gelijk op zoek en sindsdien mag ik me de trotse eigenaar van deze LP noemen. Uiteindelijk heb ik bij Fonos een door Fonos gemaakte CD van de band besteld. (Voor wie daar nog interesse in zou hebben, ik lees nu dat het niet meer bestaat. Toch maar downloaden via: link?
 
 

Score: ******* *

De grote aantrekkingskracht van deze plaat is een soort naïve aanpak en stijl van de muziek. De teksten van "Zoo", "The Beatles", en "House Hold Queen" onderstrepen dat, met ook veel gevoel voor humor. (Al eens gehoord hoe een stofzuiger bezongen werd?) "Always Look On The Bright Side Of Life" bestond al in de versie van de Slumberlandband: "Life Goes On And on". Een bijzonder werkje dus van Nederlandse bodem. Verdiend meer aandacht en erkenning.
 

 

 

Er zijn volgens Rateyourmusic 2 singles uitgebracht, maar die zijn dus totaal niet verkocht. Helaas.


Tijdsbeeld uit 1975

14-12-2013 17:49

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1975 en https://en.wikipedia.org/wiki/1975

 

 • Teach-In wint in Stockholm het Eurovisiesongfestival met "Dinge-dong". Tot op heden is er daarna nooit meer een Nederlandse winnaar geweest.
 • In Amsterdam komt het tot rellen bij de ontruiming van de Nieuwmarkt. Buurtbewoners en actievoerders verzetten zich met geweld tegen de aanleg van een metrotunnel voor de Oostlijn.
 •  De allerlaatste aflevering van de populaire televisieserie Swiebertje wordt uitgezonden.
 • Saigon wordt ingenomen door Noord-Vietnam terwijl de Verenigde Staten hun laatste burgers evacueren. Hiermee komt een einde aan de Vietnamoorlog.
 • De autogordel dragen wordt verplicht in Nederland.
 • Apollo-Soyuz Test Project, waarbij de Amerikaanse Apollo en de Sovjet-Russische Sojoez-19 in de ruimte aan elkaar koppelen: de eerste samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.
 • Bill Gates en Paul Allen sluiten een overeenkomst met Altair voor de levering van software in de computertaal Basic. Dit is de start van hun bedrijf Microsoft.
 • 29 juli t/m 15 augustus - In Nederland is er sprake van de langste hittegolf ooit.
 • Suriname wordt een onafhankelijke republiek.
 • Een groep Zuid-Molukse jongeren kaapt een trein vlak bij het Drentse dorp Wijster (zie Treinkaping bij Wijster). Machinist J. Braam, die verzet pleegt, wordt vermoord. De passagiers F. Bulter en E. Bierling worden geëxecuteerd om de eisen van de kapers kracht bij te zetten. Een lange patstelling begint.
 • Vroeger Of Later - Robert Long op nr 1 in de Album Top 10.
 • De glamrock band Queen neemt de eerste echte videoclip op, Bohemian Rhapsody komt in veel landen op nummer 1.
 
 
 

—————