Mijn CD (en LP) lijst.


 

Logic System - Logic [1981]

 
 
 
 

Mijn historie:

En dan is het tijd voor weer iets heel anders. Ooit wel eens hardcore tachtiger jaren electronische muziek gehoord met in het Frans gesproken tekst. Hier kan je het vinden. En dan te weten dat het uit Japan komt. Zelfs Wikipedia weet hier weinig over te zeggen, dus val ik terug op Discogs: "Logic System is a musical project of Hideki Matsutake. Hideki started as an assistant for Isao Tomita in the 70's and is well-known as the sequencer programmer and modular synthesizer operator for the Yellow Magic Orchestra (YMO), but he wasn't a member of YMO. He worked on several of their albums and toured with his huge collection of synths. He also did sequencing work for numerous technopop albums for other artists, particularily in the early 80's. In 1996 he performed in a big concert event organized by Isao Tomita and was also guest on Towa Tei albums. On his website is a huge number of MIDI files he released, with some of YMO's original songs." Dit zijn geen kleine jongens. En wij, mijn goede vriend van de MAVO en ik zijn ook letterlijk weggeblazen. Vooral als we de LP niet op 33 1/3 toeren draaiden, maar op single snelheid (45 toeren). Heftig!
 
 
 

Score: ******* *

"This does not compute" komt in de tekst voor van het nummer "XY?" en zo zou de muziek me eigenlijk ook voor moeten komen, maar alles wat me tegenstaat aan de muziek is tevens ook de macht die me doet blijven luisteren. "Japans plat" zou je kunnen zeggen, maar dan heel vals plat, je komt er niet tegenop en je komt er niet van af. Beter kan ik het niet verwoorden om mijn waardering duidelijk te maken. Nog eentje dan, lekkere bassen!
 

 

 

 

 Wie?
 
 
 
 

Tijdsbeeld uit 1981

01-11-2014 11:32

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1981

 

 • Eerste uitzending van het jeugdjournaal.
 • Ronald Reagan wordt beëdigd als de 40e Amerikaanse president.
 • De TGV maakt zijn eerste rit en haalt een topsnelheid van 381 km/h.
 • Het ruimteveer Columbia is de eerste Spaceshuttle die in een baan rond de aarde vliegt.
 • In de eredivisie behaalt AZ'67 voor de eerste maal in de historie het landskampioenschap door Feyenoord in de Kuip met 5-1 te verslaan. Het is voor het eerst sinds 1964 (DWS) dat een club buiten de traditionele top 3 de titel opeist.
 • De twee laatste delen van de Schiphollijn worden officieel geopend: Schiphol-Leiden en Amsterdam Zuid-Amsterdam RAI. De treinen gaan rijden op 1 juni.
 • Een vliegtuig op zonne-energie steekt Het Kanaal over.
 • John McEnroe lost Björn Borg voor de derde keer af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, ditmaal na 46 weken, maar de Amerikaan moet die positie opnieuw (na twee weken) weer afstaan aan de Zweed.
 • Prins Charles trouwt met Lady Diana Spencer.
 • Het New Yorkse kabeltelevisiestation MTV begint 24 uur per dag muziek uit te zenden en schept zo de behoefte aan videoclips bij grammofoonplaten.
 • De Amerikaanse president Ronald Reagan beslist dat de neutronenbom geproduceerd zal worden. Zijn voorganger Carter had de ontwikkeling van dit wapen eerder stopgezet. Het verrassende besluit roept wereldwijd protesten op.
 • In Bonn demonstreren 300.000 mensen tegen de bewapening en de Amerikaanse atoomraketten die in Europa moeten worden geplaatst. Het is de grootste vredesdemonstratie die ooit in het toenmalige West-Duitsland werd gehouden. Ook in andere landen komen de mensen in nooit eerder vertoonde aantallen de straat op: zoals op 19 oktober 200.000 demonstranten in Brussel, op 15 november 500.000 in Madrid en op 21 november tegen de 400.000 in Amsterdam.
 • Berichten over het 'Waldsterben', het afsterven van de bossen, verwekken in toenmalig West-Duitsland grote ongerustheid. In de bossen zou de helft van alle bomen ziek zijn door luchtvervuiling en verzuring van de bodem. Het verschijnsel wordt vervolgens in heel Europa geconstateerd.
 • Na een serie zeer massale demonstraties in verschillende Europese hoofdsteden beleeft Amsterdam met ruim 400.000 demonstranten tegen het NAVO-besluit tot plaatsing van kruisvluchtwapens met nucleaire lading in West-Europa, haar grootste demonstratie ooit. Ze werd georganiseerd door de linkse politieke partijen, de vakbeweging en de vredesbewegingen, waarin het IKV onder leiding van Mient Jan Faber een hoofdrol speelde.
 
 
 

 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Anita Meyer - Why tell  me, why
 2. Champaign - How 'bout us
 3. Stars on 45 - Stars on 45
 4. The Police - Every little thing she does is magic
 5. Ultravox - Vienna
 6. Yarbrough & Peoples - Don't stop the music
 7. André Hazes - Een beetje verliefd
 8. Phil Collins - In the air tonight
 9. Alvin Stardust - Pretend
 10. Bucks Fizz - Making your mind up

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Timi Yuro - All alone am I
 2. Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor Kinderen 2
 3. André Hazes - Gewoon André
 4. ABBA - The visitors
 5. The Police - Ghost in the machine
 6. Madness - Absolutely
 7. Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor Kinderen
 8. BZN - Friends
 9. Queen - Greatest hits
 10. Freddy Fender - The world of

 

—————