Mijn CD (en LP) lijst.


 

Sting - The Dream Of The Blue Turtles [1985] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

Als Police fan was het uitbrengen van deze LP, 2 jaar na het stoppen van de Police, een moment van grote verwachting. Wat in eerste instantie vooral veel indruk maakte was "Russians". De tekst maakt de waanzin zo duidelijk en moet de machtshebbers toch ook geraakt hebben. In ieder geval stond de Berlijnse muur toen nog en bij de uiteindelijke val in 1989 heb ik me afgevraagd wat de invloed van dit nummer daarop geweest is. We zijn naar het concert van Sting geweest in Ahoy. Er werd een bus geregeld vanuit Hoorn. Super, maar helaas te eerste en laatste keer dat ik het meegemaakt heb. Het was in ieder geval heel relaxed en het concert is zo'n beetje het mooiste concert wat ik ooit heb mogen bijwonen. Vooral de stilte in Ahoy tijdens de uitvoering van "Moon Over Bourbon Street" is wat mij betreft legendarisch.
 
 
 
 
 

Score: ******* ***

Het is dus toch mogelijk om een hele LP vol prachtige nummers te maken. Dit zegt veel over de kwaliteiten van Sting als componist, maar ook over de realisatie van de nummers in de studio en het er voor zorgen dat het nummer gespeeld wordt zoals dat bedoeld is. De muzikanten die Sting daarvoor selecteert is ook bewonderenswaardig. Wie had gedacht dat een Branford Marsalis op de eerste solo plaat van Sting zou verschijnen? En zijn bijdrage maakt een deel uit van de pracht. Producer Pete Smith verdiend daarbij ook een vermelding. Zeker nu ik lees dat hij ook bij de live registratie "Bring On The Night" betrokken is geweest.
 

 

 

"If you love somebody (set them free)" is maar een heel bescheiden hit geweest. Maar de opvolger "Love is the seventh wave" deed het wel heel goed. Vreemd. "Russians" blijft daar iets bij achter. Toch iets te serieus als single?

Tijdsbeeld uit 1985

08-11-2014 17:51

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1985

 

 
 
 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. USA for Africa - We are the world
 2. Commodores - Nightshift
 3. Paul Hardcastle - 19
 4. Benny Neyman - Waarom fluister ik je naam nog
 5. Nana Mouskouri - Only love
 6. Tears for Fears - Shout
 7. Bruce Springsteen - Dancing in the dark
 8. Madonna - Into the groove
 9. Bruce Springsteen - I'm on fire
 10. Elton John - Nikita

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.
 2. Madonna - Like a virgin
 3. Dire Straits - Brothers in arms
 4. Sade - Diamond life
 5. Sting - The dream of the blue turtles
 6. U2 - The unforgettable fire
 7. Alison Moyet - Alf
 8. Tears for Fears - Songs from the big chair
 9. Talking Heads - Stop making sense
 10. Phil Collins - No jacket required

 

—————