Mijn CD (en LP) lijst.


 

Nits - Henk/Kilo [1987] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

De Nits zijn beetje bij beetje onder m'n aandacht gekomen. Je hoorde er af en toe van en mensen waren er enthousiast over. Ik hoorde de single "Nescio", toen al hun elfde single, en begon het gevoel te krijgen. Daarna was het een tijdje stil tot besloten werd om de LP's Henk en Kilo samen nog een keer uit te brengen, maardan op CD. In die tijd stond je als muziek en geluid liefhebber voor een enorm probleem. Ga ik al m'n oude LP's vervangen door CD's? En hoe ga ik dat thuis verantwoorden? Nou, in een keer is dat dus niet gebeurd, en voor het zo ver was, was downloaden al een optie. Maar op het moment dat je 2 LP's op 1 CD kan scoren is de drempel toch wat lager dan normaal. Kopen dus.
 
 
 
 
 
 
 
 

Score:******* *

Voor mij is dit 1 product. Bij het beluisteren heb ik nooit een verschil in de muziek gehoord waardoor er het gevoel kreeg naar 2 LP's te luisteren. Toch zit er 3 jaar tussen Henk en Kilo. Maar goed. De muziek is mooi en op beide platen staan de uitschieters. Kilo: "Acres Of Tintoretto" en "Dapper Street". Op Henk de openers "Bike In Head" en "Port Of Amsterdam". De manier van registreren suggereert een soort live opname in de studio. Ik weet niet of dat zo is, maar hierdoor krijgt het wel extra sfeer. De opname's zijn ook mooi ruimtelijk met een soort "echo". het zal wel een opname trucje zijn, maar je hoort het op lang niet alle CD's. "Frisse muziek" is wat hier bij me opkomt. 

 

 

 

"Nescio" is een behoorlijk grote hit geweest en een periode dat er weer wat leukere muziek in de hitlijsten kwam. Waarvan Nena met "99 Luftballons" een mooi voorbeeld is.

Tijdsbeeld uit 1987

12-11-2014 11:07

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1987

 

 • Het rijden op de fiets met reflectoren aan de zijkant van de banden, de zogenaamde fietsbandreflector, wordt verplicht gesteld.
 • De Russische partijleider Michail Gorbatsjov levert in een opvallende rede kritiek op de fouten van het verleden. Hij roept op tot democratisering van de partij en de Russische samenleving. Op 2 februari wordt een eerste groep dissidenten vrijgelaten.
 • Rond half januari zucht Nederland onder een extreme koudegolf. De temperatuur komt op veel plaatsen zelfs overdag niet boven -10° uit en in combinatie met een harde wind is het zo onaangenaam dat het KNMI voor het eerst waarschuwt thuis te blijven.
 • Voor het eerst is er op een overdekte ijsbaan een wereldkampioenschap schaatsen, en wel in het gloednieuwe Thialf-stadion in Heerenveen. De Nederlander Leo Visser rijdt op de vijf kilometer een nieuw wereldrecord.
 • Vooral de provincie Drenthe wordt getroffen door extreem veel ijzel. Voorwerpen worden bedekt door een ijslaag van ten minste 1 centimeter dik. Bomen en hoogspanningsmasten knappen af. Deze gebeurtenis wordt ook wel de IJzelramp van 1987 genoemd.
 • Voor een recordbedrag van 17 miljoen Nederlandse gulden verhuist voetballer Ruud Gullit van PSV naar AC Milan.
 • Het Londense veilinghuis Christie's verkoopt voor 22,5 miljoen Britse pond het schilderij Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Dit is het hoogste bedrag dat tot dat moment ooit voor een schilderij werd betaald.
 • De lancering van de eerste reeks IBM PS/2 personal computers.
 • De 19-jarige West-Duitser Mathias Rust landt met een sportvliegtuigje op het Rode Plein in Moskou. Het lek in de verdediging van het luchtruim van de Sovjet-Unie dat hierdoor aan het licht komt, leidt tot het ontslag van een aantal hooggeplaatste Russische militairen. Rust wordt tot vier jaar werkkamp veroordeeld.
 
 
 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Piet Veerman - Sailin' home
 2. Jan Hammer - Crockett's theme
 3. Mel & Kim - Respectable
 4. Whitney Houston - I wanna dance with somebody (Who loves me)
 5. Rick Astley - Never gonna give you up
 6. Mixed Emotions - You want love (Maria, Maria...)
 7. George Michael - I want your sex
 8. Aretha Franklin & George Michael - I knew you were waiting (for me)
 9. Madonna - Who's that girl
 10. U2 - With or without you

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. U2 - The Joshua tree
 2. Paul Simon - Graceland
 3. Michael Jackson - Bad
 4. Robert Cray - Strong persuader
 5. Whitney Houston - Whitney
 6. Prince - Sign “☮” the times
 7. Soundtrack - Miami Vice II
 8. Barbra Streisand - One voice
 9. Simply Red - Men and women
 10. Madonna - True blue

 

—————