Mijn CD (en LP) lijst.


 

John Lee Hooker - The Healer [1989] (Wiki)

 
 
 
 

 

Mijn historie:

Ik ben me pas ruim een jaar bewust van dit album. Als muziek liefhebber ben ik altijd op zoek naar de ultime "heilige graal" van de muziek. Vroger was dat lastig omdat er geen internet was, inmiddels is het via torrent sites, nieuwsgroepen en streaming bijna onmogelijk om iets niet te vinden als je er naar op zoek bent. Omdat ik niet zo bekend was met Blues ben ik dus op zoek gegaan. O.a. naar de muziek van John Lee Hooker. Je haalt in het wilde weg wat binnen, zet het op de iPod en de treintijd van en naar het werk wordt een grote ontdekkingstocht. Zo ook met The Healer, wat een ontdekking. Vooral de samenwerking met o.a. Carlos Santana en Canned Heat. En zo komt deze muziek in deze lijst terecht. Als eerste "internet ontdekking". Er zit nog veel in 't vat, maar het duurt toch lang voor mooie muziek ook echt iets van jezelf wordt. Dat zal de komende te behandelen 25 jaar waarschijnlijk wel meer aan de orde komen omdat de muziek steeds minder historie en luistertijd zal hebben.
 
 

Score: ******* **

Heerlijke blues om te beginnen. Of te gastartiesten de uitgevoerde nummers nou zo "optillen" weet ik niet. het klinkt allemaal heel geinspireerd (live?) en goed geregistreerd. Door de sound klinkt het ook als een geheel, terwijl het volgens mij een aantal bij elkaar gekozen nummers zijn en niet voor dit album geschreven. Het gitaarspel is aan de ruige kant, wat ik heerlijk vind. De stem van  John Lee Hooker  klinkt mooi doorleefd en overtuigend waarmee het een heel mooie blues plaat wordt.
 

 

 

Ik zie nu dat "The Healer" een behoorlijk grote hit is geweest. Ik heb vast niet veel tijd voor muziek gehad in die jaren, want dat heb ik dus volkomen gemist. (Dit wordt ook de enige plaat van 1989 die ik op dit moment wil behandelen. Ik was in die tijd echt met andere dingen bezig)
 
 

Tijdsbeeld uit 1989

30-11-2014 15:47

.

https://en.wikipedia.org/wiki/1989

 

 
 
 
 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Kaoma - Lambada
 2. Milli Vanilli - Girl I'm gonna miss you
 3. Margaret Singana - We are growing (Shaka Zulu)
 4. Gerard Joling - No more Bolero's
 5. The Bangles - Eternal flame
 6. René Froger & Het Goede Doel - Alles kan een mens gelukkig maken
 7. Madonna - Like a prayer
 8. Rocco & The Carnations - Marina (Remix '89)
 9. Simple Minds - Belfast child
 10. Neneh Cherry - Buffalo stance

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Gloria Estefan & Miami Sound Machine - Anything for you
 2. The Star Inc. - Synthesizer greatest
 3. Milli Vanilli - All or nothing - The U.S. remix album
 4. Gloria Estefan - Cuts both ways
 5. Queen - The miracle
 6. Dire Straits - Money for nothing
 7. Madonna - Like a prayer
 8. Fleetwood Mac - Greatest hits
 9. BZN - Crystal gazer
 10. The Star Inc. - Synthesizer greatest volume 2

 

—————