Mijn CD (en LP) lijst.


 

Talk Talk - Laughing Stock [1991] (Wiki)

 
 
 
 
 

Mijn historie:

Dit is in de tijd dat ik met m'n avond HTS opleiding bezig was. Geen tijd voor muziek straalt ook uit lijst. Er staat zelfs een verzamelaar op (Yello) die ik jaren later nog eens gekocht heb. Ook een soort inhaal actie. De storm die in de Wikipedia lijst genoemd wordt kan ik em ook nog heel goed herinneren. Ik ben toe met de bus naar Sloterdijk gegaan omdat de treinen al niet meer reden. Het was de eerste keer dat ik dat toen meemaakte, helaas is het nu bijna normaal geworden. Uitweindelijk moest ik in Amstserdam overnachten de lessen waren niet doorgegaan en ik kon niet meer thuis komen. Het zal ongeveer de tijd geweest zijn dat ik op een Sony Discman naar de Lauhing Sto ck luisterde. En naar de de rest van de CD collectie. In die tijd wilde ik nog wel eens bij A beginnen en dan gaan luisteren tot ik bij Z was. Ik heb diverse Discmans versleten in die tijd.
 
 
 
 

Score: ******* ***

Ook dit is een topper! Het gaat verder waar "Spirit Of Eden" gebleven was. Voor mensen zoals ik die er geen genoeg van kunnen krijgen dus weer een cadeau uit de hemel. In "Ascension Day" worden de grenzen weer verlegd en het toewerken naar een climax. "After the Flood" lijkt daarna ook letterlijk after the flood te zijn en pak de "gekte" van "Ascension Day" prachtig over met qua stijl een flashback naar "The Colour of Spring". Wat heerlijk dat deze muzikale verpakking die nu niet in 4 minuten verwijderd wordt, maar heerlijk 9 minuten door gaat! Muziek met beleving, 43 minuten extase. Het zal de laaste keer zijn. Zo jammer!
 

 

 

 
 
Nope......

Tijdsbeeld uit 1991

03-12-2014 18:06

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1991

 

 
 
 
 • Pearl Jam releases their debut album, Ten. While initially slow to sell, it became No. 2 on the Billboard charts within a year and has since become certified thirteen times Platinum in the United States.
 • Seattle-based band Nirvana releases their second album Nevermind, that in the beginning of 1992 replaces Michael Jackson's album Dangerous at number one on the Billboard charts. Nevermind would then make the Grunge movement explode and become one of the most famous rock albums of all time. It is considered the emblem of the Generation X.
 • Freddie Mercury, lead singer of Queen, dies from AIDS-related complications at the age of 45. The same day, Eric Carr, formerly of KISS, also dies from complications of heart cancer.
 • Following in the steps of the Billboard 200, the Billboard Hot 100 also begins a new era by incorporating and merging electronically measured sales and airplay data from SoundScan and BDS respectively.
 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Bryan Adams - (Everything I do) I do it for you
 2. Mannenkoor Karrespoor - Mooi man
 3. Extreme - More than words
 4. R.E.M. - Losing my religion
 5. Raymond van het Groenewoud - Liefde voor muziek
 6. Salt-n-Pepa - Let's talk about sex
 7. L.A. Style - James Brown is dead
 8. Scorpions - Wind of change
 9. Sniff 'n' the Tears - Driver's seat
 10. C&C Music Factory & Freedom Williams - Gonna make you sweat (Everybody dance now)

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Dire Straits - On every street
 2. R.E.M. - Out of time
 3. Soundtrack - Grease
 4. Lenny Kravitz - Mama said
 5. Roxette - Joyride
 6. Phil Collins - Serious hits live
 7. Bob Marley & The Wailers - Legend
 8. Eurythmics - Greatest hits
 9. Queen - Innuendo
 10. Gloria Estefan - Into the light

 

—————