Mijn CD (en LP) lijst.


 

Dead Can Dance - Into The Labyrinth [1993] (Wiki)

 
 
 

Mijn historie:

Gek genoeg kan ik deze niet zo goed plaatsen. Al weer het zesde album van Dead Can Dance dus toen de muziek uitkwam kan DCD niet nieuw voor me geweest zijn. Aannemelijker is dat ik op een gegeven moment een aantal CD's gekopieerd heb en dat deze er bij zat. Alhoewel het printen van zo'n groot zwart vlak voor het hoesje niet echt fijn is kan met ook die handeling niet herinneren. Ook het uiteindelijk weer weggooien van de CD-R is me niet bijgebeleven. Toch staat er een orgineel exemplaar in m'n kast. Ik zou graag nog eens de SACD aanschaffen, maar om de een of andere reden worden die niet meer gemaakt. Gebruikte exemplaren worden inmiddels voor absurde bedragen aangeboden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* **

Ik denk dat dit de mooiste van DCD is. Maar dat besef is langzaam gegroeid en dat past in het verhaal hierboven. Soms krijgt een plaat niet de luister tijd die het verdiend en verdwijnt uit de aandacht. Via een optreden van Lisa Gerrard bij Klaus Schulze (2009 in de Melkweg) is de muziek van DCD weer meer actueel voor ons geworden geworden. De muziek van DCD heeft altijd een bijzondere sfeer, dreigend, dramatisch, surrealistisch, spannend, etnisch, mystiek. Het kan allemaal. Er wordt veel gebruik gemaakt van details uit volksmuziek die op de ritmische onderlaag gezet worden en dan door de bijzondere DCD mix vorm krijgen. Er worden veel bijzondere rimte instrumenten gebruikt waardoor het soms ook een Oosters of middeleeuws tintje krijgt. Ook door de veelvuldig toegepaste galm. Het is is dus geen hitparade muziek, maar muziek echt om eens voor te gaan zitten en over je heen te laten komen. Leadgitaar en drum of orgel/synthesiser zul hier niet horen. En toch is het heeeeel mooi.
 

 

 

 
 
Geen hits voor Dead Can Dance alhoewel ze het echt wel geprobeerd hebben. Er zijn er genoeg uitgebracht.

Tijdsbeeld uit 1993

05-12-2014 15:58

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1993

 

 
 
 
 • Depeche Mode becomes among the earliest bands to go on the Internet to interact with fans, as the group holds a question-and-answer session onAOL. The event is marred by technical difficulties as many participants, including the band members themselves, have trouble logging on to the chat.
 • Nirvana play their unplugged concert in New York for MTV.
 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. René Klijn - Mr. Blue
 2. 2 Unlimited - No Limit
 3. 4 Non Blondes - What's Up
 4. Haddaway - What Is Love
 5. Whitney Houston - I Will Always Love You
 6. Meat Loaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)
 7. Ace of Base - All That She Wants
 8. UB40 - (I Can't Help) Falling In Love With You
 9. Roots Syndicate - Mockin' Bird Hill
 10. Dire Straits - Encores

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Soundtrack - The Bodyguard
 2. Eric Clapton - Unplugged
 3. Golden Earring - The Naked Truth
 4. ABBA - Gold: Greatest Hits
 5. Paul de Leeuw - Plugged
 6. René Froger - Sweet Hello's & Sad Goodbyes
 7. Eros Ramazzotti - Tutte Storie
 8. Paul de Leeuw - Van U Wil Ik Zingen
 9. Bon Jovi - Keep The Faith
 10. Dire Straits - On The Night

 

—————