Mijn CD (en LP) lijst.


 

Pink Floyd - The Division Bell [1994] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

Destijds was het al 7 jaar na "A momentary lapse of reason" en de acceptatie begon te groeien dat er nooit meer een Pink Floyd album zou komen wat zich zou kunnen meten met 'The Wall' of "Wish You Were Here", etc.. Ubert haupt een album zou al mooi zijn. Hij kwam er dus toch. De release kwam op een gelukkig moment. Met waarschijnlijk de laatste kaartavond van wat ooit de club van de MTS is geweest zat ik bij een van de jongens in de auto naar de Division Bell te luisteren. Het was donker en slecht weer, dus so-wie-so een moment dat je je heel erg in die kleine ruimte voelt zitten. En dus alle gelegenheid om de muziek op je in te laten werken. Van Klaverjassen is het niet gekomen. We hebben samen de CD beluisterd en nog was biertjes gedronken. Einde MTS/kaartclub, maar wel een herinnering rijker.
 
 
 
 
 

Score: ******* **

Het mist net de genialiteit van sommige Pink Floyd albums, maar dat er zo'n goed album kwam was al heel bijzonder, zo in het na "Roger Waters" tijdperk. Voor de audiofielen ook een droom, want dit is de eerste in het digitale tijdperk, het album profiteert voor het eerst van de toegenomen audio kwaliteit van de opname studio's. En dat hoor je. Het album bestaat uit een aantal niet al te lange nummers. Alle bandleden hebben een of meerdere songs toegevoegd. Dat geeft afwisseling aan de plaat, maar ik mis de uitgespronnen nummers met een thema om het tot een echte klassieker te verheffen. Maar toch een heel goed album dus.
 

 

 

 "Take It Back" is een bescheiden hitje geweest. Wist ik niet. Op nummer 1 Johan & De Groothandel met "As Dick Me Hullep Nodig Heb". Totaal onbekend voor me. Maar afgaande op de titel hoef ik er niet achteraan te gaan.

Tijdsbeeld uit 1994

05-12-2014 16:18

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1994

 

 
 
 
 • The three surviving members of The Beatles secretly reunite to begin recording additional music for a few of John Lennon's old unfinished demos, presented to Paul McCartney by Yoko Ono, with Jeff Lynne producing. The track, "Free As A Bird", is released as a single in late 1995 as part of the exhaustiveBeatles Anthology project, reaching #2 in the UK and #6 in the United States.
 • Pink Floyd embark on what would be their last world tour before their breakup. The record-breaking tour supports their Division Bell album, with the band playing to 5,500,000 people in 68 cities and grossing over £150,000,000.
 • The body of Kurt Cobain, lead singer of Nirvana, is found. Cobain's death, three days before, is legally declared to be suicide from a self-inflicted gunshot.
 • A 1957 audio tape of John Lennon performing with The Quarrymen on the same night he met Paul McCartney fetches £78,500 at a Sotheby'sauction in London.
 • Jimmy Page and Robert Plant: No Quarter (Unledded) premieres on MTV. The "unplugged" concert special featuring the two former Led Zeppelinbandmates was filmed to accompany the release of the album of the same name.
   
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Marco Borsato - Dromen zijn bedrog
 2. Paul de Leeuw / Annie de Rooij - Ik Wil Niet Dat Je Liegt / Waarheen Waarvoor
 3. The Symbol - The Most Beautiful Girl In The World
 4. Pearl Jam - Dissident
 5. Wet Wet Wet - Love Is All Around
 6. Mariah Carey - Without You
 7. Cappella - Move On Baby
 8. Reel 2 Real - I Like To Move It
 9. Rednex - Cotton Eye Joe
 10. Johan & de Groothandel - As Dick Me Hullep Nodig Heb

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Mariah Carey - Music Box
 2. Laura Pausini - Laura
 3. Wet Wet Wet - End Of Part One (Their Greatest Hits)
 4. Jeff Trachta & Bobbie Eakes - Bold And Beautiful Duets
 5. Laura Pausini - Laura Pausini
 6. Paul de Leeuw - Plugged
 7. Paul de Leeuw - ParaCDmol
 8. Pink Floyd - The Division Bell
 9. Bon Jovi - Crossroad (The Best Of Bon Jovi)
 10. André Rieu - Strauß & Co.

 

—————