Mijn CD (en LP) lijst.


 

Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself [1996] (Wiki)

 
 
 
 
 

Mijn historie:

Mijn levendigste herinnering aan de muziek in die tijd is een lift naar Amsterdam in een Camper. Op weg naar het VONO volleybal toernooi. Waarschijnlijk is de lift ontstaan tijdens vrijwilligers werk voor "De Karavaan" in Hoorn. Een enthousiast lid van de club had veel mensen geronseld om "De Karavaan" te helpen. Ik kende het niet, maar de voorstelling was nog leuk ook. Van het een komt het ander en zo had ik dus zomaar een lift met volgens mij 4 dames in een onbekende camper zonder uitzicht op de weg, maar met de radio aan. En vlak voor de Coentunnel kwam "Scooby Snacks" langs. Weinigen zullen geloofd hebben dat die muziek me zo raakte. Het is helemaal uit m'n straatje en toch heb ik er wat mee.
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: *******

Het zijn toch met name de singles van deze plaat die ik zo goed vind. En het criterium is meestal dat een CD daaraan voorbij moet komen.Maar, de opvolgende CD's missen toch wat deze CD wel heeft. Misschien de onbevangheid van hun debuut? Het bezingen van het beroven van banken "Scooby Snacks" is normaal geen ding om toe te juichen, maar de afstandeijke en super relaxte manier waarop zij een soort Robin Hoods bezingen is meesterlijk. "The Fun Lovin' Criminal" heeft ook zo'n twist. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat rap voor mij leuk is en zeer op z'n plaats. Er spreekt een soort prettige onafhankeijkheid (anarchie) uit de muziek. De dagelijkse realiteit van veel op straat levende mensen (New York) wordt like-able bezongen en krijgt er een "glans" mee. De rock elementen maken deze plaat af en de muziek ook zo uniek.
 

 

 

Toch heeft "Scooby Snacks" nog maar net de Top 40 gehaald. Onverdiend wat mij betreft. Maar de "The Fun Lovin' Criminal" heeft helemaal geen notering. Is dat toch het onderwerp?

Tijdsbeeld uit 1996

23-12-2014 12:51

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/1996

 

 
 
 
 • David Bowie's single "Telling Lies" becomes the first song offered as a digital single by a major record label (Virgin Records). Bowie launches the single by hosting an online chat in which he and two other people pretending to be him answer questions from the audience; Bowie tells the truth, while the other two are "telling lies".
 

Bestverkochte singles in Nederland:

 1. Fugees - Killing Me Softly
 2. Guus Meeuwis & Vagant - Per Spoor (Kedeng Kedeng)
 3. Rob de Nijs - Banger Hart
 4. The Kelly Family - I Can't Help Myself (I Love You, I Want You)
 5. Los del Río - Macarena (Bayside Boys Remix)
 6. Captain Jack - Captain Jack
 7. Linda, Roos & Jessica - Ademnood
 8. Fluitsma & Van Tijn - 15 Miljoen Mensen
 9. Party Animals - Aquarius
 10. Toni Braxton - Un-break My Heart

Bestverkochte albums in Nederland:

 1. Céline Dion - Falling Into You
 2. Marco Borsato - Als Geen Ander
 3. Andrea Bocelli - Bocelli
 4. Helmut Lotti - Helmut Lotti Goes Classic
 5. Alanis Morissette - Jagged Little Pill
 6. Guus Meeuwis & Vagant - Verbazing
 7. Michael Jackson - HIStory: Past, Present and Future, Book I
 8. Frans Bauer - Voor Jou
 9. Fugees - The Score
 10. Eros Ramazzotti - Dove C'è Musica

 

—————