Mijn CD (en LP) lijst.


 

Anouk - Together Alone [1997] (Wiki)

 
 
 

Mijn historie:

Wat deze CD me vooral verteld is dat ik in die tijd nog ver van de actuele muziek af stond. Ik leerde "Nobody's Wife" via de volleybal feesten kennen. Daarnaast had ik een teamgenoot die helemaal gek was van Anouk. Hij ging toen al naar haar concerten. Iets waar ik nu enorm jalours op kan zijn. Ik hoor hem nog zeggen "ik stond helemaal vooraan en keek recht in haar kruis". Voor zover dat de beleving van een concert verhoogd was ik zeker onder de indruk. Maar meer vanuit de verbazing dus. Toch was wel duidelijk dat Anouk iets losmaakte. Al kwam dat voor mij veel later.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* *

Nu ik het leven van Anouk beter ken en dus deze muziek kan plaatsen wordt de waardering alleen maar groter. Als debuut CD van een soort wat ze zelf zegt "sub-urb girl" een meisje uit de mindere buurten van Den Haag is dit een enorme prestatie. Geholpen door Barry Hay en George Kooymans is een zeer complete CD gemaakt. Als zangeres stond ze direct op een hoog niveau. Als componist schreef ze mee aan de meeste nummers mee, waaronder "Nobody's Wife". Waar ze de ontwikkeling misschien niet binnen gehaald heeft via opleidingen heeft ze die als muzikant zeker doorgemaakt en stond toen al op een hoog niveau. Een top debuut!
 

 

 
Helaas, geen volledig album op You Tube. Maar wel een mooi overzicht.
 
 

 

 
De toch alweer zevende single van Anouk. Maar nu in een keer maar liefst 4 weken op 2. Wes met "Alane" houdt nummer 1 vast. Zegt me helemaal niets, dus ik hou het er op dat Anouk meer had verdiend.
 
 

Tijdsbeeld uit 1997

24-12-2014 11:28

.

https://en.wikipedia.org/wiki/1997

 

 
 
 
 
 
Biggest hit singles:

 

—————