Mijn CD (en LP) lijst.


 

Admiral Freebee - The Honey & The Knife [2010] (Wiki)

 
 
 
 

Mijn historie:

Ik weet de bron niet meer, maar de naam vond ik al bijzonder en toen er ook nog eens lekkere Rock muziek achter bleek te zitten was ik al verbaasd. En de verbazing nam alleen nog maar toe toen ik merkte al 3 CD's gemist te hebben. De onbekendheid wordt niet door veroorzaakt doordat hij ergens ver weg in een bush leeft of zo. Nee, hij komt gewoon uit Antwerpen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: ******* *

De eerste boodschap die de plaat brengt is dat Admiral Freebee het niet schuwt om flink van leer te trekken met z'n muziek. Niet dat Metallica er stil van zal worden, maar het is niet allemaal zoete koek wat er klinkt. Het nummer heet niet voor niets "Blues from a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst)". Mij heeft hij dan al helemaal overtuigd. Laat de gitaren maar los, lekkere dreun er bij, niet doorrammen maar veel spel met tekst en de melodie. Hier is een creatieve geest aan het werk, of hoor ik hier een Belgisch gen wat je ook tegenkomt bij dEUS? De variatie en zijpaden langs de heerlijke doorgaande beat zijn af en toe vergelijkbaar met de afwisseling die ook dEUS hanteerd. Het plaatje van de muziek klopt, elk instrument wat je hoort zou je ook solo willen volgen. Samen is het indrukwekkend mooi. Het derde nummer demonstreert dit optimaal, je krijgt de neiging om naast hem te gaan zitten en een arm om hem heen te slaan als hij "Look at What Love Has Done" zingt. De opname is echt zo mooi dat het lijkt alsof hij hier vlakbij het nummer speelt. Het klinkt gek, maar je hoort de ruimte. De stem van Tom Van Laere heeft van die scherpe keelklank trekjes net als Mick Jagger, maar dan minder scherp. Misschien is de vergelijking ook wel de manco van Admiral Freebee. In "Always on the Run" hoor je dat hij ook een blender is en stijlen integreert. Het nummer zou net zo goed op een plaat van de Stones kunnen staan. Maar, een absolute kwaliteit van deze plaat is het klankbeeld. Ik weet niet wie hier verantwoordelijk voor is, maar alle instrumenten staan opvallend mooi in dat hoorbeeld. Absoluut een heel mooie plaat.
 

 

 
 
(Een deel)
 
 
 

 

 
Geen hits in Nederland, maar in België wel met "Always on the run".

Tijdsbeeld uit 2010

03-02-2015 19:48

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

 
 
 
  • Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.
 
 

 

—————