Mijn CD (en LP) lijst.


 

Pineapple Thief - Someone Here Is Missing [2010] (Wiki)

 
 
 

Mijn historie:

Dit is de derde band in m'n "bomen" rijtje, naast de Screaming Trees en Porcupine Tree. De naam is alleen al een reden om even goed op te letten. De band bleek al behoorlijk lang te bestaan, het eerste album is uit 1999. Kennelijk iets gemist dus want dit is de eerst kennismaking voor mij met deze Engelse band. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: *******

Eindelijk weer eens lekker stevige rock muziek die niet verveelt of teveel op een andere band lijkt. Waarschijnlijk worden ze gezien de lage bekendheid voor mij in publicaties altijd meegenomen in het metal genre of hoe dat tegenwoordig ook heet. Dat is jammer voor ze, want zeker op deze plaat is het stevig, maar ook melodieus en wordt er meer sfeer neergezet dan je van rock muziek vaak verwacht. In Wikipedia noemen ze dat progressive rock, maar wat is hier progressief aan? Dat lijkt inmiddels ook al een stempel om het maar te negeren. Ik ben er inmiddels achter dat muziek niet onder één noemer te vangen is en iedereen ook iets anders hoort. Ik hoop voor mezelf nog eens een matrix op te stellen om op die manier heel krachtig meer informatie mee te kunnen geven. Ook over de variatie in stijlen die op CD's vaak voorkomen, bijvoorbeeld in dit blog. Deze muziek zou dan beter aangeduid kunnen worden hoop ik. De combinatie stevig en het verhalende doen het voor mij.
 

 

 

 
Er worden wel regelmatig singles uitgebracht, maar niet een heeft de Top 40 bereikt.

Tijdsbeeld uit 2010

03-02-2015 19:48

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

 
 
 
  • Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.
 
 

 

—————