Mijn CD (en LP) lijst.


 

Q4 - Sound Surroundings [2010] (Website)

 
 
 
 

Mijn historie:

Ha, eindelijk weer eens een plaat met een duidelijk verhaal. Het voorprogramma van Anouk in het Westerpark in 2010 in Amsterdam was de Q4. Het was prachtig weer en we waren vroeg genoeg gekomen om lekker vooraan te zitten. Het concert begon heel leuk, een heel grote band, ik denk meer dan 15 muziekanten kwamen het toneel op en vaak ook bijzonder uitgedost. Samen maakten ze leuke "hip hop?" muziek. Hier mis ik Wikipedia voor een bevestiging, want ik kan geen vermelding van de band vinden. Op Discogs staat ook maar 1 vermelding, en dat is dit album en daar wordt het "instrumental" genoemd. Gelukkig hebben ze nog wel de moeite genomen om een website in de lucht te brengen en dan wordt duidelijk dat het om Nederlandse producers gaat. Hier staat ook dat Anouk ook op hun album te horen zou zijn, maar dat blijkt niet doorgegaan te zijn. Vandaar het optreden waarschijnlijk. Het werd in ieder geval een leuke intro voor een gedenkwaardig concert. Helaas werd het jaarlijkse evenment in het Westerpark niet doorgezet en dus ook dergelijke fraaie middagen met Anouk, maar dus ook omdat het voor ons de 2e en laatste keer in het Westerpark was. Mooie herinneringen en ook nog memorabele foto's. Ik probeer concerten ook altijd op foto's vast te leggen en vandaag omdat het heet was had Anouk iets heel wijds aangetrokken. Al snel bleek het ding alle kanten op te gaan en werd het ding regelmatig weer over de schouder gehaald. Maar na een tijdje was de aandacht er af en kwam ik in de gelegenheid om een mooie foto te maken van een redelijk in haar BH staande Anouk. Wie wil dat nou niet hè? Het is in ieder geval een mooie aanvulling op het ei incident op Pinkpop in 1998.
 
 

Score: *******

De muziek van de Q4 zou normaal gesproken aan me voorbij gaan. Doordat je op het concert niet aan luisteren kon ontsnappen is het toch tot me door gedrongen. Het is totaal mijn stijl niet, maar de sfeer van de muziek is uiteindelijk wel iets wat je nog eens terug wilt halen. Het heeft ook wel Ambiënt en/of Lounge trekjes waardoor het ook lekkere achtergrond muziek wordt.
 

 

 

Nee, geen Top 40, zou qua muziek moeten kunnen lijkt me.

Tijdsbeeld uit 2010

03-02-2015 19:48

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

 
 
 
  • Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.
 
 

 

—————