Mijn CD (en LP) lijst.


 

Rumer - Seasons of My Soul [2010] (Wiki)

 
 
 

Mijn historie:

Dit is ook een internet CD, je loopt er een keer tegen aan terwijl je naar andere dingen zoekt. Alhoewel, ik zie dat de plaat ook goed verkocht is in Nederland, dat kan ook de aanleiding zijn geweest.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: *******

De muziek van Rumer, het genre van haar muziek, sla ik normaal over. In de easy listening hoek wordt vaak de muziek van een andere artiest vertolkt. Dat kan leuk zijn als je de muziek niet kent, maar het roept bij mij al snel irritatie op als ik een nummer hoor waar ik al een heel goede uitvoering van ken. Rumer schrijft dus haar eigen muziek en komt daarmee wel in het vakje traditionele easy listening terecht a la jaren 60 en 70. Daarbij heeft ze ook nog een stem die heel erg aan Karen Carpenter doet denken en het idee re-incarnatie is dan niet ver weg meer. Niet alleen vanwege de stem, maar ook omdat de songs allemaal mooi zijn en de stijl heel prettig voor een moment van rust. Niet slecht voor een debuut album. Het werd zelfs een internationale best seller. En nu van mij ook nog 7 *, sommige mensen hebben alles mee.
 

 

 

 
Een bijna hitje met "Aretha".

Tijdsbeeld uit 2010

03-02-2015 19:48

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2010

 

 
 
 
  • Jim Morrison, the former lead singer of The Doors, is granted a posthumous pardon, 39 years after his death. The pardon relates to a six-month prison sentence for indecent exposure handed to Morrison in 1969, following a performance in Miami earlier that year. Morrison had appealed his sentence, and died in 1971 without the matter being legally resolved.
 
 

 

—————