Mijn CD (en LP) lijst.


 

Ben Howard - Every Kingdom [2011] (Wiki)

 
 
 
 
 

Mijn historie:

Ik behoor niet tot de eerste schare fans. Deze CD heb ik eerst wel een keer beluisterd, maar toen maakte hij niet genoeg indruk. Ik hoorde de naam om me heen wel regelmatig vallen, en m'n schoonzus was verbaasd dat ik deze niet zo waardeerde. De naam bleef dus hangen en pas met de release van "I Forget Where We Were" in 2014 is de waardering gekomen. Mede doordat ik op de een of andere manier inmiddels toch geïnfecteerd ben door de single "Keep Your Head Up". Tevens kwam zijn live reputatie mij ter ore en met name met zijn laatste optreden kreeg hij mijn waardering door te weigeren om een toegift te geven aan een publiek dat schaamteloos stond te kletsen en te ouwe .... tijdens zijn concert. Iets waar ik me ook zeer aan erger. Het respect voor een artiest en het mede publiek wat wel komt om te luisteren is momenteel vaak ver te zoeken. Mind You!
 
 
 
 
 
 

Score: *******

De muziek gebaseerd op akoustische gitaar en licht drumwerk is meest lichtvoetig, folk-achtig. Op het eerste gehoor lijkt het dan 13 in een dozijn muziek. Krijgt het de tijd om zich echt aan je voor te stellen, dan krijgt het steeds meer een eigen gezicht met regelmatig catchy elementen. Dan begint de stem ook pas voor me te leven. Op zich is de klank van de stem geen trekker voor me. Die is vrij vlak. De kracht zit in de composities die steeds herkenbaarder worden. Maar daar is dus tijd voor nodig.
 

 

 

 
"Keep Your Head Up" heeft het maar liefst 21 weken vol gehouden in de Top 40. Ook een indicatie dat deze muziek langzaam in schoonheid groeit.
 
 
 
 
 

Tijdsbeeld uit 2011

01-03-2015 13:11

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

 
 

 

—————