Mijn CD (en LP) lijst.


 

Lykke Li - Wounded Rhymes [2011] (Wiki)

 
 
 

Mijn historie:

Weinig, de muziek is ondanks de ontzettend slechte artiesten naam door de "wasstraat" gekomen. Nu ik het weer op zet blijkt de plaat ook een hitsingle te bevatten "I follow rivers". Ik verbaas me er elke keer weer over dat ik de singles toch herken. Dat kan niet via de radio gebeurt zijn, dus misschien via een van de muziek talenten programma's? Daar kan ik wel erg van genieten. Gevolg is dat ik nu veel muziek van vroeger hoor en dan afkanp op de zang. Ja, je gaat toch meedoen in het beoordelen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Score: *******

Nog niet een plaat waar ik wakker van lig, maar omdat het geen klakkeloze namaak van hedendaagse muziek is verdient het zeker aandacht. Een beetje à la Lorde, eigenzinnig en orgineel. Niet bang om iets aparts neer te zetten. Fijne zang mooie begeleiding en geen op dansen gerichtte rampestamp oersaaie drums. Ik vind bassen mooi, maar dan op met smaak gekozen momenten. Liedjes, of iets respectvoller "lieden, liederen" staan er op. Om naar te luisteren en van te genieten. En iets wat inmiddels toch wel een rode draad in fijne muziek is, de electrische gitaar met galm. Sixties op z'n 2011's. Daarmee haalt ze me echt over de streep van waardering.
 

 

 

 
"I follow rivers" dus. Oeps, maar liefst 28 weken in de Top 40, lang op nummer 2 zelfs. Een banaal klinkend nummer als "Ai Se Eu Te Pego! - Nooossaa!" bleek haar dwars te zitten. Kon het uiteindelijk dus toch niet missen om het nummer te kennen. 

Tijdsbeeld uit 2011

01-03-2015 13:11

.

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

 
 

 

—————